Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Första rapporten från Italien

2006-03-30

Nu har jag varit här i Italien i 10 dagar och bitarna börjar falla på plats. Första veckan var allt väldigt nytt, annorlunda och osäkert. Jag kunde inte språket, det var en ny upplevelse att dela en liten lägenhet med 6 andra tjejer och inte ens ha sitt eget rum, och så hade jag ingen aning om hur länge jag skulle bli kvar, skulle jag rent av åka hem efter en vecka? Inte kunde jag fråga så mycket heller eftersom managern inte pratar engelska och bara två av tjejerna kan kommunicera på det språket.

Jag fick veta att jag skulle tävla i söndags och att managern ville se vad jag gick för, kanske inte så konstigt att jag var lite nervös innan tävlingen, inte blev det bättre heller när jag strax innan start fick se banprofilen och det var bara rakt upp eller rakt ner! Inte direkt min typ av bana och jag hade talat om för dem att jag inte var någon specialist i bergen just nu. Många bra tjejer var på plats inklusive regerande världsmästarinnan Regina Schleicher och regerande Europa mästarinnan Gessica Turato, som kör i mitt lag. Sedan var även Monika Holler, Karin Aune och Veronika Andreasson från Sverige med. Det blev en tuff tävling med alla dessa backar, jag kämpade på och tog mig i mål även om det inte blev något toppresultat, många la av eftersom det var så tufft. Det kändes ändå skönt att ha gjort premiären i ett proffslag! Lagledningen var nöjd med min prestation och sa direkt efteråt att jag ska få en till chans helgen 8-9 april på en tävling i Schweiz, den banan ska tydligen passa mig bättre.

 

Jag börjar lära mig lite av språket, det går förvånansvärt fort och jag börjar även vänja mig vid att ha folk runt omkring mig hela tiden. Nu vet jag även att jag i alla fall stannar tills efter tävlingen i Schweiz och igår fick jag alla team-kläder och det brukar tydligen inte alla som bara testar få, så det där efterlängtade proffskontraktet känns steget närmare nu än vad det gjorde för en vecka sedan, även om jag inte tar ut något i förskott i den här sporten.

 

Till helgen har hela laget tävlingsfritt så det är träning som gäller. Idag har vi haft strålande sol och det är faktiskt ganska fint här runt Montechiaro där vi bor, de små byarna ligger på sina kullar och så ser man de snöklädda alptopparna i bakgrunden. Byn vi bor i ligger 12 km utanför Asti åt Torino hållet.

 

Lagets hemsida: www.chiriofornodasolo.it
Mitt mobil nummer i Italien 0039 338 1606371

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)