Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Seger i CykelVasan 2012 och en femte plats 2013

2013-08-18

Under veckan innan CykelVasan blev det officiellt att jag hade vunnit tävlingen 2012, detta efter en lång process då fjolårets etta åkte fast i ett dopingtest. Det är förstås jättekul att ha vunnit CykelVasan, bara lite trist att inte fått gå upp på prispallen den dagen! Så i år hade jag hoppats på att kunna försvara den nya titeln.

 

Jag var lite nervös innan start, dels för själva tävlingen och också för hur svanskotan skulle kännas, det hade blivit bättre under veckan så jag hoppades på det bästa:-). Jag kände mig riktigt på hugget när startskottet gick och jag körde hårt uppför första startbacken, kanske lite för hårt, jag satt länge med tjejen som kom 2a men tappade lite mot slutet och blev efter ett tag omkörd av Hanna och Angelica. Jag hade inte riktigt kraft att gå med Hanna just då men körde snart ifrån Angelica. Strax efter Risberg kom en norsk tjej ikapp mig och vi hade sällskap hela vägen till målet i Mora. Vi fick hela tiden rapporter på att vi var allt mellan 20 och 60 sekunder efter Hanna på 3e platsen, men vi kom aldrig närmare, jag saknade det där lilla extra idag.

 

På upploppet blev jag lite instängd och det blev inte någon riktig spurt om 4e platsen utan jag slutade 5a, 5 minuter efter Alexandra Engen som vann och 1 minut ifrån 3e platsen. Det får ses som en godkänd prestation utifrån de förberedelser jag haft de senaste 3 veckorna, jag känner att det finns mer att ge! Det jag ser som positivt är att jag inte hade ont under loppet! Så nu ser jag fram emot SM nästa helg!

Koncentrerad innan start;)

Målgången....

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)