Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Finnmarksturen - en speciell tävling

2014-08-11

När jag kom på att jag skulle börja cykla för 11 år sedan så var Finnmarksturen min första tävling, då var jag jättenöjd att komma i mål 1 timme efter Maria Östergren som vann, då var tävlingen 120km, jag fick blodad tand och det var början på min cykelkarriär! Cykeln jag körde hade jag köpt begagnad av Åsa Erlandsson:-)

 

Efter starten 2003 återvände jag inte förrän 2012, då blev det en 3e plats och samma placering blev det förra året. Det kändes väldigt speciellt att nu få kliva högst upp på prispallen! Finnmarksturen känns lite som en hemmatävling då det är så nära Smedjebacken där jag växte upp och det är många som jag känner längs med banan.

 

I startbacken var jag, Hanna och Emmy tillsammans, jag gick hårt i slutet av backen och Emmy droppade av. Vid första stället där det fanns en speaker fick jag höra att Hanna satt på mitt hjul, då väntade jag mig att vi skulle hålla ihop hela tävlingen till en spurt. Jag kämpade väldigt hårt i början för att hitta bra hjul att gå på och täppte många luckor. Vi var en stor klunga på ca 20 cyklister när vi närmade oss en teknisk stig, 2 killar attackerade för att komma in först och jag gick med och kom in på stigen som 3a, efter det tittade jag aldrig bakåt och såg inte Hanna mer. Jag tog hem bergspriset efter 42km och fortsatte att kämpa hårt hela tiden, jag visste inte hur långt bak Hanna var. Vid ca 50km fick jag höra att jag hade en lucka på 1 minut. Det blev till slut 3.18 i mål.

 

Den här banan är riktigt rolig med mycket stig och backar, den är utmanande, tuff och utslagsgivande, jag gillar den starkt!

 

Ett speciellt ”bra kört” till min bror Peter som körde sitt första långlopp någonsin och dessutom den långa banan (det finns en kortare variant om man vill), han körde imponerande bra och blev laddad inför CykelVasan nästa helg! Super kul!

 

 

 

 

Nöjd och glad bror!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)