Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tillbaka i värmen

2010-01-15

Två veckor i Sverige gick väldigt fort! Det blev en intensiv period då mycket skulle hinnas med på några få dagar. Jag hann med det mesta och är väldigt glad att jag åkte hem och fick en vit jul. Tyvärr var inte vädergudarna på min sida då vi hade runt -20gr de flesta dagarna, så det blev inte så mycket skidåkning som jag hade hoppats, endast tre gånger kunde jag ta mig ut i längdspåren och en halvdag blev det i slalombacken. Det var riktigt kul och jag blev påmind om varför jag tävlade i slalom i 16 år!!

 

Vi hade släktträffar både på mammas och pappas sida och där träffade jag kusiner som jag inte sett på upp till 20 år!! Så det var verkligen på tiden och det var kul att lära känna dem lite! Mycket mat blev det förstås också, och det hör ju julen till:-)

 

Jag fick göra mitt astma test för att konstatera att jag har astma sedan barnsben, det har varit svårt att fastställa så länge jag tagit min medicin så inför det här testet fick jag vara utan medicin en längre period, vilket till slut började bli lite jobbigt. Testet visade ett klart och tydligt resultat vilket underlättar för min medicinering i tävlingssammanhang.

 

Nyårsafton blev en riktigt lyckad dag! Efter att vi hade haft -20 i några dagar var det ”bara” -8 den dagen och Per hade dragit ihop ett gäng som åkte pulka i Åsbobacken. Vi blev som barn på nytt och det var jättekul att åka fort:-). Gissa vem som van tävlingen vi hade för att se vem som kunde komma längst??:-) På kvällen var det nyårsfest ca 300 meter hemifrån mig, toppen att slippa tänka på taxi hem:-) Tack Ingrid och Jonas för festen!

 

3-5 januari hade vi första teamträffen med Alriksson Go Green inför säsongen 2010. Det var några bra och informativa dagar i Sexdrega! Vi fick för första gången träffas alla tillsammans och även träffa våra ledare. Däribland Carro som ska vara vår sportdirektör och eftersom hon tidigare varit cyklist och jag känner henne ganska väl så känns det spännande inför säsongen, jag tror det var ett riktigt bra val av Martin! Vi fick se våra nya kläder och diskutera igenom tävlingsprogrammet, sen blev det lite träning också, vi körde ett stenhårt boxningspass, jag hade sån träningsvärk i överkroppen att jag knappt kom ur sängen de närmaste dagarna.

 

Dagen efter att jag kom hem från Sexdrega var det dags att packa väskan och åka tillbaka till Sydafrika. Jag lämnade Falun den kallaste dagen under mina två veckor, vi hade -28gr!!! Eftersom jag inte kunde ta med mig så varma kläder till Sydafrika följde mamma och pappa med mig till tåget och jag fick lämna dunjackan, mössan och vantarna till dem när jag klev på.

 

Resan till Sydafrika blev längre än väntat, jag hade endast 45 minuter på mig att byta plan i Zurich, jag har gjort det här bytet 5 gånger tidigare och det har alltid gått bra, men när vi var 15 minuter försenade från Stockholm så var det på håret. Det var fem andra plan som hade kort transfer-tid och de väntade in passagerare från mitt plan, men inte det till Johannesburg… Jag kom fram till gaten precis på utsatt tid och de hade precis stängt och börjar rulla ut. Hade de väntat i 10 minuter till så hade jag och många andra hunnit med. I stället fick vi åka till ett hotell i Zurich där vi kl 00.30 var 130 personer som checkade in!!! Dagen efter blev jag ombokad på ett plan till Munchen och sen vidare till Johannesburg och sen vidare till Kapstaden, så jag kom fram 22 timmar för sent, pga att de inte väntade 10 minuter!! Lite frustrerande….

 

Väl framme i värmen fick min kropp en liten chock. Dagen efter att jag kom ner tränade jag i 35 graders värme och trodde mitt huvud skulle koka över, på kvällen hade jag en fruktansvärd huvudvärk pga vätskebrist tror jag. I vanliga fall brukar jag klara av värmen väldigt bra, fast det här var nog lite extremt att ändra temperaturen med 63 grader bara på några dagar…. Lika extremt kallt som det är hemma är det varmt här, i onsdags hade vi +41 och det gick knappt att vara utomhus!

 

Det är skönt att vara tillbaka här och komma igång med träningen igen. På söndag blir det en träningstävling i Kapstaden.

 

Vinter i Falun

 

-28gr är VÄLDIGT kallt!

 

Pappa med istapp i håret efter några timmar i längdspåren.

 

Min bror Robert med sin dotter Maria

 

Pulkaåkning på nyårsafton

 

Pia och jag i Åsbobacken

 

Erika grillar korv:-)

 

Åsa, Sara och Pia på nyårsfest

 

12 slaget

 

Skål!

 

Slalom tillsammans med bror Peter

 

Alriksson GoGreen 2010: Översta raden Johanna, Madde, Henrietta, Jennie, Malin.

Nedersta raden: Jessica, Elin, Linnea

 

I nya lagtröjan

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)