Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Seger i säsongsavslutningen

2013-09-01

Efter långlopps-SM bodde jag hos Åsa och Joakim in Halmstad (tack så jättemycket!!), det blev några lata dagar för att först återhämta mig efter SM och sen ladda om för Bockstensturen i Varberg, sista cuptävlingen och också min sista tävling i Sverige för det här året. Det kändes nästan som att jag blev lite för lat men det är precis så det ska vara emellan två tuffa tävlingar. Det hade varit en fin och solig vecka men så kom regnet på fredagen, dagen innan tävlingen så det blev geggigt i år igen, precis som förra året.

 

Det var kul att få köra en tävling i den nya tröjan innan säsongen var slut och det är förstås kul att få stå framför första ledet, där Svenska mästaren och mästarinnan får stå innan start för att visa upp tröjan.

 

Åsa Erlandsson skulle bli mitt största hot om segern och min plan var att komma iväg före henne och hålla henne bakom så länge som möjligt, samtidigt som jag skulle spara lite krafter för att ha något att ge om hon skulle komma ikapp. Planen fungerade bra:-). Det är 8km asfalt i början och jag såg till att ligga långt fram bland killarna där och gå med så hårt jag kunde när det började dra ut sig. Jag höll ett stadigt tempo men tappade två bra herrklungor och blev sittandes ganska ensam med lite drygt halva banan kvar. En kille körde förbi mig och sa att nästa tjej var ca 1,5 minut bakom, då fick jag bråttom. Jag körde så hårt jag kunde och var ganska nervös mot slutet i den starka motvinden, jag kämpade ensam och det skulle vara lätt att hämta in med lite hjälp från en kille.

 

Senare fick jag se mellantiderna och jag hade utökat ledningen stadigt med 10-talet sekunder vid varje mellantid.

 

En seger känns alltid skönt och den här var speciellt rolig eftersom jag försvarade segern från förra året och det var även kul att få vinna i mästartröjan.

 

Det blev även en 2a plats totalt i Långloppscupen. 

 

 

Fick starta framför led 1:-)

 

Följande bilder kommer från Hallands Nyheter 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2013-09-01 20:42:33 - Jan Liljert, E-postadressen är dold

You are number one! Grattis än en gång!
Jan
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)