Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Seger i Die Burger Fietstoer!

2008-11-30

Förra helgen körde vi Double Century, den långa lagtävlingen över 202km. Vi hade en bra tävling fast tyvärr var inte laget så starkt som vi hade hoppats så det slutade med en tredje plats i den mixade kategorin. Pia som är här och hälsar på hade fått en plats i ett tjejlag tillsammans med några kompisar till mig, dom körde starkt och vann damtävlingen!

Idag var det dags för nästa tävling, Die Burger Fietstoer, jag vann den här tävlingen förra året, så jag hade en titel att försvara:-) Dom hade flyttat starten en bit så nu började vi med en fem kilometer lång klättring redan efter en kilometers körning, det kändes i benen kl 6 på morgonen! Vi var bara ca 15 tjejer i år, vilket var lite tråkigt, så vi startade tillsammans med herrar 40 och jag trodde att det skulle gå riktigt fort, så blev inte fallet utan jag hade en ganska behaglig resa. Vi var tre starka tjejer som var med ibland topp 10-20 hela tävlingen så jag förstod att det skulle stå mellan oss. När vi hade ca fem kilometer kvar såg jag till att sitta högt upp i klungan och vara första tjej hela tiden, jag förstod att det skulle bli rörigt när vi skulle spurta med herrarna, fast att det skulle bli som det blev trodde jag aldrig. Vid starten hade herrarna blivit tillsagda att låta oss göra upp i vår egen spurt men dom stängde helt in oss och gjorde vår spurt väldigt farlig. Jag lyckades i alla fall vinna vilket kändes otroligt skönt! Så nu får jag hem vandringspokalen igen efter att ha lämnat tillbaka den i fredags:-)

Pia fick punktering efter 35 kilometer och utan pump tog det ganska lång tid att få hjälp att fixa hjulet, så hon kom i mål en bit efter oss. Hon åker hem i morgon fast skulle nog vilja stanna ett tag till och träna, vi har haft två riktigt bra veckor med mycket cykling, vila och bra mat.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)