Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Totalseger i Långloppscupen

2015-09-27

Det finns 9 deltävlingar i Långloppscupen och man räknar de 6 bästa resultaten till den sammanlagda placeringen. Jag missar alltid årets första tävling i början av maj, och när jag hade lunginflammation i början av säsongen så missade jag 2 tävlingar och 1 tävling krockade med VM, detta betydde att när långloppscupens 5e deltävling gick så körde jag min första. Det gick bra med 4 raka segrar och efter Bockstensturen räknade jag poängen och det såg ut som att jag hade en god chans att vinna Långloppscupen totalt, något som jag aldrig tidigare har gjort, så jag bestämde mig för att stanna hemma lite längre än planerat för att ge mig själv chansen att prova. Jag har heller aldrig kört Västgötaloppet tidigare och hört att dom lagt in en hel del tekniska partier från föregående års bana, så jag såg fram emot att köra det här loppet.

 

Som vanligt packade vi bilen dagen innan tävlingen, åkte ner till Ulricehamn och jag körde mitt väcka-pass på delar av banan. Den såg bra ut även om det fanns en del lerpölar att halka runt i.

 

Jag var nervös innan start men som vanligt släppte det så fort startskottet gick och vi kom iväg i första backen. Jag gick på hårt och kanske fick betala lite för det senare. Jag tappade en bra klunga på ett lerigt parti och hamnade till slut i en mindre klunga med 4 killar, det gick fort och jag började känna att benen var stumma, jag fick kämpa hårt, tappade dem precis innan slutet på loop 1 och lyckades komma ikapp precis när vi gick ut på loop 2 bara för att snart tappa dem igen… Jag körde ensam ett tag och sen igen i en liten grupp. Det blev slitsamt och jag visste ingenting om hur det såg ut bakom. De sista 5 kilometrarna på banan var egentligen de roligaste men då var jag så trött i benen att jag inte riktigt orkade har roligt.

 

Det var en lättad och glad jag som kom i mål som segrarinna i sista deltävlingen och även i den totala Långloppscupen, att vinna den nämnda cupen var ett mål inför säsongen och det såg länge ut som att det inte skulle gå så jag är otroligt glad över att ta hem segern!

 

Nu ska cyklarna tvättas och packas för på måndag blir jag en svala och flyger mot varmare breddgrader!

 

Stort tack till Åbro för den här säsongen, det har varit en ära att få representera ett sådant otroligt bra företag! Jag känner mig lika väl omhändertagen som personalen gör. Och lika stolt som jag är att representera dem känner jag att de är över mig, ett ovärderligt ömsesidigt samarbete!

 

Ett till stort tack till mina föräldrar som varit med på alla tävlingar (förutom en) i Sverige och Norge och alltid ställer upp när jag behöver hjälp på tävlingarna, utan er hade jag verkligen inte fixat den här säsongen! Vi har blivit ett riktigt bra team:-)

 

 

Pappa har precis tvättat cykeln utanför vår lilla stuga på Skotteks gården i Ulricehamn

I väntan på starten

Så har starten gått!

I en liten klunga

Skönt att få komma i mål som segrare av cupen

Jag var riktigt trött när jag kom i mål...

Intervju med Oscar efteråt

Prisutdelning för spurtprisen

Prispallen för dagens lopp med Sandra, jag och Nellie

Prispall för den totala cupen, Ivanda 2a, jag 1a, Sandra 3a och Nellie 4a.

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)