Jennie Stenerhag

Senaste nytt

MTB Argus 2014

2014-03-02

Efter att ha varit sjuk i en vecka och efter det haft problem med astman så kände jag mig lite osäker på start i dagens MTB Argus. Min nya Epic partner Theresa hade flygit ner från Johannesburg för att vi skulle få en tävling tillsammans så köra ville jag göra!

 

I onsdags kom det ett paket levererat till dörren, det var min nya Pronghorn cykel från Danmark! Jag hade inte tänkt tävla på den då jag ville köra in mig på den först. Jag tränade dock på den igår för första gången och efter ca 30 minuter bestämde jag att jag ville tävla på den! Det är inte ofta en cykel känns så ”hemma” på en gång!! Den var helt fantastiskt skön att köra, gick lätt över tekniska hinder, klättrade lätt och kändes snabb på platten! Så den fick följa med till tävlingen i morse.

 

Jag och Theresa bestämde att om vi körde för en pallplats så skulle vi gasa på och tävla men om vi var utanför pallen utan chans att komma dit så skulle vi köra tillsammans för att träna inför Epic.

 

Starten gick och det var snabbt som vanligt, jag kände mig stark i början och hängde på Mariske och Ariane bra i början. De fick dock ett litet försprång som bara växte och växte. Efter 21km såg jag dem tillsammans i en lång backe. Jag tittade bakåt då och då och tyckte att jag såg Theresa ibland men var inte säker och eftersom jag låg 3a så var det bara att köra på. Avståndet framåt växte i backarna och jag var ca 8 minuter efter i mål. Jag hade fått höra av en kille att det var en tjej emellan mig och Theresa men det stämde inte, hon kom in på 4e plats och utan hennes stopp för problem med kedjan hade hon bara varit någon minut efter mig.

Det var riktigt kul att få en pallplats i första tävlingen för nya sponsorns CBC, tyvärr hann vi inte få klart kläder i tid, kommer förhoppningsvis till nästa helg!

 

Det har varit ett riktigt bra dygn (hon var här i 24 timmar) och vi har lärt känna varandra lite bättre och jag tror vi kommer att bli ett bra lag för Epic! Nu ser jag verkligen fram emot tävlingen!

 

Min Pronghorn funkade helt problemfritt också!!

Jag och Theresa innan start 

 

Strax start.... 

Målgång 

Efter målgång med min blå/gula Pronghorn, fungerade fantastiskt!!

Mariske, Ariane och jag. 

 

Vacker:-) 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)