Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tillbaka i Sydafrika

2015-10-12

Det tog några dagar att komma in i allt när jag var tillbaka i Sydafrika, som tex att det är så kallt inomhus på kvällar och på morgonen… Något annat som jag inte var van vid var hur låg hastighet vi tävlar i här i jämförelse med hemma i Sverige! Jag åkte till Hermanus i fredags för att köra första tävlingen här nere i lördags, banan hade blivit kortare än planerat pga vägarbeten som vi skulle förbi, så den var nu bara 64km, så jag tänkte ca 2,5 timmar, men inte… Det var en riktigt tuff bana och det kändes som att det antingen var stig eller klättring mest hela vägen, de 64 kilometrarna tog mig 3 timmar och 26 minuter! Inget som jag klagade över då banan var helt fantastiskt rolig och teknisk och utmanande hela tiden. Den gick i ett område som jag hört mycket om men aldrig cyklat i, jag ska absolut åka tillbaka dit och träna, fina välpreparerade stigar!

 

Det hade regnat under natten innan tävlingen och det blåste nästan storm så det gjorde också sitt till att det blev tufft! Vi tjejer startade 5 minuter efter A klungan, jag gick ut hårt för att se vilken form de andra var i och det visade sig att jag kunde gå ifrån redan efter 5km och sedan köra ensam resten av tävlingen och vann med ca 10 minuter över Vera Adrian (som var min partner på Sani2C i år). Det var en bra start på nya säsongen i Sydafrika!

 

Nu ser jag fram emot att starta Cape Pioneer tillsammans med Robyn på söndag, vi har inte kört tillsammans sedan Cape Epic! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)