Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Holland ladies tour

2008-09-06

Jag är just nu i Holland och kör Holland Ladies tour som gäståkare i Redsun ladies team, samma lag som jag körde med i Tjeckien tidigare i sommar. Det här är en ganska viktig tävling i Holland och 16 lag med 87 tjejer stod på startlinjen.

 

Etapp 1 Tisdag 102km linje

 

Idag startade tävlingen med en 102km lång linjeetapp. Det var kul att komma till starten och träffa några av mina lagkompisar från ifjol som jag inte sett sedan jag kraschade förra året, jag har inte varit i Holland sen dess. Det var verkligen en Holländsk tävling med en krasch redan efter ca 5 km, det är platt och alla vill längst fram och då blir det väldigt nervöst i klungan. Vi körde ett längre varv tre gånger där det fanns två backar sen ett kortare varv två gånger. Även om vi är i Holland så kallar jag backarna backarJ, några varv gick det ganska fort i backarna och jag trodde att klungan skulle spricka men det hände aldrig. Jag kände mig ganska aktiv idag och gick på några attacker och attackerade själv tre gånger där jag kom iväg ensam. Vi hade innan bestämt att vi skulle försöka köra för tröjan för den mest aktive cyklisten och eftersom det kändes bra så provade jag i alla fall. Fast det gick inte hem. I mål blev det en stor klungspurt och jag rullade i mål som nummer 38. I morgon blir det tempo och det ser jag fram emot.

 

På kvällen var det ett 15 minuters program på TV från tävlingen, de visade en av mina attacker och sa lagets namn så lagledningen blev nöjda, det var bra för sponsorn som såg på sändningenJ

 

Etapp 2 Onsdag 20,5km tempo

 

Det var ett platt och tekniskt tempo med mycket kurvor och tre små backar fast inget som vi hemma skulle kalla backar. Jag fick låna en tempocykel som jag provade 30 minuter på morgonen och jag måste säga att den passade mig ganska bra. Tyvärr hade jag inget diskhjul och i den vinden som var idag tror jag att man kunde tjäna en del på det. Jag tyckte att det kändes som att det gick ganska bra när jag körde ändå blev det bara en 34:e plats vilket jag inte är särskilt nöjd med.

 

Etapp 3 Torsdag 120km linje

 

Den här etappen var verkligen Holländsk, helt platt utan minsta lilla nivåskillnad någonstans och väldigt stark vind! Det blev en ryckig tävling med attacker fast sen väldigt sakta emellanåt. Ungefär halvvägs in i loppet gick en grupp på sex åkare iväg, en från varje av de stora lagen, så efter det hände det inte så mycket och de höll in i mål. Med tre km kvar till mål drog jag en chansning och attackerade hårt, jag fick snabbt en lucka till klungan och det höll nästan, 200 meter från målet kom de ifatt mig. Synd, fast jag provade i alla fall. Nu blev det ännu en placering mitt i klungan.

 

När vi kom tillbaka till stugan kunde vi konstatera att jag hade änglavakt idag, det var en spricka rakt över min framgaffel och vi hade åkt över kullersten på slutet, det var tur att den inte gick av. Så i morgon blir det till att åka på en lånad cykel!

 

Etapp 4 Fredag 86km linje

 

Idag blev det en konstig dag, starten var kl 17.40 på kvällen och eftersom vi skulle byta boende så var vi tvungna att lämna stugorna kl 11. Det var fint väder under dagen när vi bara satt och väntade, sen lagom till starten kom regnet och under tävlingen öste det ner hela tiden. Ännu en helt platt tävling genomfördes som slutade med ännu en stor klungspurt, jag kom i mål mitt i klungan igen, som nummer 39 den här gången.

 

Etapp 5 Lördag 120km linje

 

Den längsta etappen på tävlingen! Min lagkompis Petra gick loss redan efter 10km och var loss hela dagen, hon slutade 3a vilket var mycket starkt kört av henne. Vi andra hade bara som uppgift att bevaka övriga attacker och det var jag glad för, jag kände mig inte speciellt pigg idag. Det blev spännande på slutet, Petra och de två andra hade 2 minuter med bara 10km till mål, då satte Nürnberg fart och i mål var det 21 sekunder! Det blev stor klungspurt där och jag kom i mål som nummer 29 idag.

 

I morgon hoppas jag på pigga ben, det är den enda riktigt backiga etappen nere i södra Holland.

 

Etapp 6 Söndag 116km linje

 

Jag var riktigt nervös innan starten idag, vi skulle köra sex varv på en bana med tre backar och mina ben kändes som bly innan starten. Det släppte så fort vi kom iväg och det kändes ganska okej i backarna. När vi hade två varv kvar blev det en lucka några personer före mig och jag gick inte ifatt, tror att jag litade lite på dem framför att de skulle jobba ikapp, lite besviken på mig själv för jag kände mig fortfarande ganska pigg. Sen var det ingen som ville göra något alls i min grupp så vi bara cyklade till målet. Jag blev 24a idag och min bästa placering den här veckan. Totalt blev det en 31a plats.

 

Så var den etapptävlingen slut, nu är det bara att ladda om, i morgon åker vi ner till Frankrike för att köra Tour de Ardeche, fem dagar och sex etapper.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)