Jennie Stenerhag

Senaste nytt

MTB tävling runt Paarl Rock

2013-01-28

I alla år som jag tävlat här har jag kört en landsvägstävling i Paarl den här helgen, det har alltid varit en MTB tävling samtidigt med start och mål på samma plats och alla har pratat om hur hård banan är även om den bara är 49km. Så i år när Craig sa att han skulle köra landsvägstävlingen så passade jag på att testa MTB tävlingen. Och visst var det jobbigt! När jag inte trodde att det var möjligt att klättra mer var det en till backe runt varje hörn! Det var en fin bana, inte alls teknisk, utan det jobbiga kom i de branta backarna. Jag var glad att jag bytte lättare framväxlar för en vecka sedan!

 

Jag tog ledningen bland damerna redan från starten och höll den till mål. Skönt att få köra igenom en tävling utan missöden igen, det behövdes inför nästa helg när det blir en större tävling i Port Elizabeth. Tyvärr blev det ingen prisutdelning, även om det har varit det alla tidigare år, ännu en gång fick vi efteråt höra att det bara var ett motionslopp och inte en tävling.

 

Det var otroligt vackert där uppe vid Paarl Rock, jag har aldrig varit upp till denna diamant tidigare, och eftersom terrängen var relativt lättkörd så kunde jag njuta av utsikten en del också. Om du kommer till Sydafrika på semester så skulle jag rekommendera en vandring upp hit! Den här jättelika stenen mitt uppe på toppen av ett berg kallas Paarl Rock eftersom den på långt håll ser ut som en diamant!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)