Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Årets sista tävling!

2016-11-22

Ibland har jag dagar då jag tror det hade varit bättre att stanna i sängen i stället för att kliva upp kl 04.00 för att åka iväg på cykeltävling, i lördags var det en sådan dag… Det var årets sista tävling och den gick i Wellington i ett av mina favoritområden för cykling, så jag såg fram emot tävlingen. Vi var en liten grupp tjejer som startade 10 minuter efter herrarna och det blev lite avvaktande körning från början. Efter ca 10 kilometer gick jag först in på en stig och i slutet av den var det en kurva och mitt framhjul bara försvann under mig, jag slog hårt i backen och blev lite omtumlad. De andra tjejerna som var bakom mig stannade för att se att jag var okej. Mitt styre var helt vridet, nummerskylten hängde löst, mina flaskor och Garmin på backen och ena bromshandtaget hängde rakt ner. Tjejerna var fantastiskt schysta och väntade och hjälpte mig att få ordning på allt tills jag kunde hoppa på cykeln och fortsätta! Det rann blod från armbågen och droppade ner på mina skor, det kändes inte alls bra. Adrenalinet gör ofta så att man inte känner efter så mycket under tävlingen utan det onda kommer efteråt.

Jag tror att kraschan tog udden ur mig lite för jag kände mig inte lika taggad efteråt. Jag hängde med Ariane bra på stigarna och vi passerade många herrar som vi kom ikapp och det tog extra energi att hela tiden försöka passera. Efter ca halva loppet fick Ariane en liten lucka, jag såg henne länge men jag gav upp när jag var nära att krascha igen, jag tog min flaska för att dricka och när jag satte tillbaka den i hållaren slog jag i styret i ett träd och tappade balansen för att åka rakt emot ett träd på andra sidan så andra sidan av styret slog i och jag kastades av cykeln! Jag lyckades hålla mig på fötterna men kände att jag bara ville ta mig till målet hel och hållen, segern var ändå utom räckhåll. Dagens 3 långa backar var under de sista 25 kilometrarna och de var riktigt tunga! Jag får ändå vara nöjd med en andra plats på en lite mindre bra dag!

Nu är det 2 veckors vila som gäller innan ”vinter träningen” börjar inför nästa års Epic som största målet! Det ska bli skönt med vila och tänka på lite annat. 

Starten

In action :-) Nummerskylten är knappt synlig...

Nummerskylten hänger lite snett...

På en av många stigar där vi fick passera herrar.

Armen gjorde lite ont när jag kom till mål

Grattis Ariane!

Doktorn hade något att ta hand om...

 

Craig körde bra och blev 2a i sin klass!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)