Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Första långloppssegern:-)

2012-07-29

Idag är jag så himla glad!!! Jag tog min första långloppsseger i en cuptävling på MTB! Den kom i Engelbrektsturen i Norberg. Det kändes även extra bra då det var i min Svenska klädessponsor Kalas hemstad och de var en av huvudsponsorerna till tävlingen.

 

I mina tidigare MTB tävlingar har jag känt att jag har tappat massor i de snabba starterna så idag gav jag mig tusan på att jag skulle iväg snabbt och inte låta någon passera. Jag kom iväg som första tjej men efter några kilometer hade jag Ann Berglund sida vid sida, vi åkte om varandra några gånger innan jag klämde mig in före henne in på en stig. Jag vände mig om efter ett tag men såg henne inte. Ann är en rutinerad och väldigt bra MTB cyklist så jag trodde att hon när som helst skulle passera. Efter ca 8km kände jag att jag började bli trött och var rädd att jag hade gått ut för hårt. Jag tog loppet kilometer för kilometer och hamnade med bra grupper hela tiden, även om jag inte riktigt kunde hålla dem och halkade ner till nästa lite då och då. Jag kämpade väldigt hårt idag och hade ett bra flyt i loppet utan riktiga svackor.

 

Efter 36km var det ett spurtpris som jag tog hem och likaså bergspriset efter 46km. Jag vågade inte tro på seger förrän jag var över mållinjen eftersom jag bara fick höra att jag låg först men aldrig med hur mycket. Det visade sig att segermarginalen skulle bli hela 7 minuter!

 

Det var en rolig och hård bana med en bra blandning mellan grusväg och stigar, tyvärr har ju den regniga sommaren gjort att det blivit väldigt blött i skogen så det var geggigt och halkigt därute, fast på MTB ska man ju bli lite skitig;)

 

Tack Norbergs CK för en fin tävling!

I väntan på start.

Supernervös!

Segerintervju!!

Nöjd och glad segrarinna:-) Ann Berglund 2a och Emmy Thelberg 3a

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)