Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Java MTB

2014-10-05

I fredags packade jag och Craig bilen igen och åkte iväg till Robertson, en liten stad ca 1,5 timme från Stellenbosch. Vi skulle köra Java MTB där i lördags och eftersom starten alltid går så tidigt här så kände vi att det skulle bli jobbigt att kliva upp kl 3.30 för att åka iväg och tävla. Fast i efterhand hade det nog varit bättre då det var sådant ljud, av de kära ”Tarentaal” vi har här i Sydafrika, hela natten så det blev ändå inte mycket sömn…

 

Det var en liten tävling, men tuff!! Vi valde att köra den som en del i träningen inför Cape Pioneer, 7 dagars etapptävling, som startar nästa helg. Banan var 80km och vi startade några startgrupper tillsammans. Jag försökte hänga med de första så länge som möjligt, efter några kilometer hade klungan dragits ut och jag såg Craig, Louis och 2 andra killar en bit framför, de 2 okända killarna skulle jag se igen. Efter ca 14km var jag tillsammans med 3 andra killar när jag kände att cykeln svängde väldigt konstigt och insåg att jag hade punktering, det var inte helt tomt så jag provade först att pumpa, men det gick inte så jag tog fram bomben och då funkade det bättre. Det var alltså en mening med att jag punkterade på träningen i torsdags och märkte att bombhuvudet jag alltid har i fickan inte fungerade så inför den här tävlingen hade jag en ny! En hel del killar körde om mig medans jag fixade med däcket och sakta men säkert började jag köra om dem. Banan var otroligt krävande, branta uppförsbackar och läskigt branta nedförsbackar. Med ca 20km kvar passerade jag båda killarna som var med Craig i början, så jag låg alltså 3a av alla. De kom dock i kapp mig när det var platta grusvägar mot slutet och vi körde tillsammans ett tag. Jag lyckades komma i mål som 3e person och första tjej efter nästan 4 timmars körning, riktigt bra träning!

 

Eftersom start och mål var på Van Loveren vingård så blev det mycket vin i pris, jag gillar 5 liters-flaskan jag fick! Tillsammans vann jag och Craig 15 liter vin! 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)