Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Karoo2coast

2012-09-24

Då var tävlandet igång i Sydafrika igen:-)

 

I helgen var det en av de mest populära tävlingarna, en av klassikerna, en tävling jag länge velat köra men jag brukar inte vara i SA vid den här tiden. Tävlingen heter Karoo 2 coast, då den startar i Karoo området och målet är vid kusten i Knysna.

Det var lite kaosartat innan tävlingen och jag visste inte om jag skulle köra. Först så kom inte min cykel och när den kom på torsdagen så fungerade inte bakbromsen och vi kunde inte få det här fixat förrän på lördag morgon, sen var det bara ut och testköra cykeln och bestämma att jag skulle tävla. Samtidigt så har jag gått en 2 veckors heltidskurs i Kapstaden och det hade inte blivit mycket sömn.

 

Fast jag ville så gärna tävla och speciellt på min nya Focus som är en fantastisk cykel!

 

Jag hade glömt bort hur långa backarna är här i Sydafrika jämfört med i Sverige. Tävlingen startade snabbt runt stan innan vi började klättra på en ganska smal grusväg så alla kämpade för position. Jag var precis efter Ariane Kleinhans (Schweiz), som har dominerat den Sydafrikanska mountainbike scenen det senast året, och kunde tidigt köra om henne! Jag klättrade ifrån henne uppför den ca 6km långa backen fast 20km in i tävlingen kom hon ikapp.

 

Vi satt i en ganska bra klunga med herrar även om de körde ifrån oss i utförbackarna som var riktigt farliga med rullgrus och tvära kurvor med stup nedanför!! Jag och Ariane körde väldigt lika både utför och uppför tills sista långa klättringen då jag körde ifrån henne och hade en bra lucka på toppen. Tyvärr var jag ensam då och hon kunde komma tillbaka till mig utför tillsammans med en kille. Eftersom jag inte kunde banan riktigt så var det också svårt på slutet. Och det blev mitt misstag. Jag hade fått höra att vi skulle köra ett varv inne på ett sportfält så när vi kom in på fältet låg jag på hennes hjul som planerat, jag hade tänkt gå om i sista kurvan. Det var bara det att mållinjen var ca 100m in på fältet så när jag såg målet var det redan för sent… Lite surt men jag är ändå glad över min andra plats och att jag tog hem bergspriset, och bara det att jag kunde köra jämnt med Ariane som tidigare har varit långt före mig kändes bra!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)