Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Första segern som proffs!

2006-05-15

I går var nog den bästa dagen hittills i min än så länge korta proffskarriär. Vi var till Lyon i Frankrike för att köra 5 GP Feminin de Lyon Gerland, det var ett GP lopp över 65 km. Jag kände mig pigg i benen innan start och kände på mig att det kunde bli något bra av den här tävlingen. Även om det inte var några stora namn på plats så var det ett ganska starkt startfält på 45 tjejer och det blev täta attacker som hela tiden hämtades in. När vi hade lite drygt ett varv kvar attackerade Susanne Smith från Kanada, jag gick med henne och vi fick till ett bra samarbete ganska snabbt. När vi varvade sista gången hade vi en lucka på ca 100 meter och då var det bara att köra. Under sista varvet ökade luckan och sedan kunde jag även vinna spurten med 1-2 cykellängder. Det var en härlig känsla att få gå först över mållinjen i en lite större tävling än de som jag vunnit tidigare, så denna seger får anses vara min mest meriterande hittills.

 

Detta var ännu ett skönt bevis för mig att min träning fungerar som den ska och att formen går framåt. Nästa helg blir den en större UCI tävling i Toscana här i Italien, den ser jag fram emot!

 

Nu har jag varit här i Italien i nästan 2 månader och jag börjar förstå hur saker och ting fungerar här och lär mig deras kultur, som är lite annorlunda än våran ibland Språket går bättre och bättre hela tiden, även om det fortfarande är svårt att t.ex. titta på nyheterna på TV. Eftersom fransmännen inte pratar Italienska och de som var med från mitt lag, inklusive managern, inte pratar engelska så fick jag fungera som tolk, så lite Italienska har jag i alla fall lärt mig:-)

 

Om två veckor bär det av hem till Sverige, måste erkänna att jag har lite hemlängtan eftersom jag inte varit i Sverige mer än två dagar sedan oktober! Så det blir tre härliga veckor hemma och jag hoppas på fint Sverige-sommarväder!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)