Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tre tävlingar i Småland

2010-08-16

I fredags körde jag ner till Småland och första anhalten var turistmålet och västernstaden High Chaparral, där inne på området skulle köras ett GP lopp på 30 minuter + 5 varv. Banan var ganska teknisk och jobbig då den innehöll mycket kurvor och en kort brant backe. Vi var bara 10 tjejer som startade och jag ville ha hög fart från start. Det är alltid lättast att ta kurvorna först så de två första varven låg jag och drog, på tredje varvet släppte jag fram Monica Holler fast kände att jag nog ville ha ett högre tempo, så på varv 4 gick jag om och fick en liten lucka i en kurva, då tänkte jag att det bara var att köra, det var dessutom spurtvarv. Sen körde jag bara på ensam och utökade ledningen, jag fick inga tider så jag visste inte hur mycket jag behövde ta i så när jag gick ut på sista varvet och jag kör ikapp de bakomliggande cyklisterna som var Monica, Jessica, Sara och Marina så blev jag lite förvånad. Även lite ställd för det var en ny situation för mig att ensam varva en grupp cyklister! Så jag kunde sträcka armarna i luften över mållinjen innan de övriga gick ut på sitt sista varv! En skön seger, som var min första i Sverige i år (har tidigare vunnit i Danmark och Sydafrika i år…)

Sedan förflyttade vi oss till Burseryd för deltävling 5 och 6 i Kalas cup där jag körde i den gula ledartröjan. Det var ett GP på lördagen och ett linje på söndagen. Det var några fler tjejer med i helgen, ca 20 på lördag och 25 på söndag. Jag försökte sätta fart på GP tävlingen fast det var hela tiden tjejer som satt sig på hjul men inte ville samarbeta vilket gjorde det omöjligt att komma loss och det blev en stor klunga till mål, Caroline Gustavsson hade ryckt på näst sista varvet och vi kom ikapp henne precis på mållinjen. Jag missade spurten helt och blev 5a. Jag behöll dock ledartröjan i cupen.

På linjeloppet skulle vi köra 4 varv på en bana på 18km vilken innehöll en 3km lång grussträcka samt några backar och målbacken på ca 800 meter. Det var en rolig bana där det hände saker hela tiden. Vi hade en lång master-start och när vi blev släppta hade vi en krasch redan 3 km in i loppet, detta splittrade klungan direkt och vi blev en första grupp på 8 tjejer, vi körde på ganska hårt fast gruppen höll ihop till målet. När Madde ryckte på slutet så gick jag på henne, hon fick en liten lucka fast jag närmade mig och kände att jag kunde komma ikapp fast strax innan mål kom Monica och Jessica med en ordentlig spurt på sidan och gick om, när inget mer fanns att göra åt segern gick luften ur lite och jag kom inte ifatt Madde utan slutade på en 4e plats. Det är jag inte alls nöjd med eftersom jag kände mig stark utmed banan och backmålgångar brukar vara min grej.

Jag leder fortfarande cupen med några poäng före Malin inför den sista helgen vilket är Svanesunds 3 dagars om 3 veckor.

Efter tävlingen åkte vi till Sexdrega och idag har vi teamdag då vi ska filma och spela in en reklamfilm för Alriksson Go:Green.

Se en annan liten filmsnutt som Cyclesport.se gjorde i fredags.