Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Trophé d'Or och Alriksson GoGreens första UCI seger!!

2010-08-30

Förra söndagen åkte jag till Stockholm för att hälsa på Helena och Anders som jag jobbade med i Dublin för en hel massa år sedan, tack båda för boendet!! Det var bra för samtidigt fick jag träffa Björn och Sari, som också jobbade med oss i Dublin och som jag inte träffat sedan dess, dom hade dagen innan flyttat in i ett hus ca 100 meter från Helena och Anders. Det var himla kul att träffa alla igen!! Hoppas det blir snart igen.

 

På måndag morgon flög jag från Arlanda, med mitt livs första business class biljett, det kändes ju lyxigtJ Jag hade bonuspoäng som skulle gå ut om jag inte utnyttjade dem, så det är inte så att jag har gått och blivit rik;) Det var skönt att landa i Paris och bara ha 3 timmar i bil till tävlingsplatsen, istället för att åka bil några dagar…

 

Vi fick återigen bo på en skola och äta i en skolbespisning, kändes väldigt likt förra resan till Frankrike, fast det här stället var lite fräschare! Det var kul att träffa de sydafrikanska tjejerna också som var där med landslaget. Från Alriksson GoGreen var det jag, Monica, Madde, Malin, Linnea och Jessica. Tyvärr var hälften lite småförkylda när vi kom ner och Jessica fick bryta tävlingen efter 2 etapper på grund av förkylningen.

 

Etapp 1,2,4 och 6 var ganska platta sen var etapp 5 bergsetappen och 3an var tempo. På första etappen kände jag mig riktigt taggad, var med där framme hela tiden, gick på mycket attacker och attackerade själv några gånger. Jag attackerade tidigt och Madde kontrade på den och kom loss själv till första spurtpriset sen tog Monica klungspurten så där var vi 1a och 2a!! På slutet var det några små GP varv och där jobbade jag hårt för Monica, tog fram henne några gånger på sista varvet och försökte göra ett uppdrag åt henne från 1 km märket, fast det gick inte riktigt som planerat så vi blev 14e och 17e.

 

Dag 2 hade vi tävlingens längsta etapp, 10 mil linje, på förmiddagen och ett 7,5km tempo på kvällen, loppets jobbigaste dag! Förmiddagen kändes bra och jag var igen framme en hel del, det var 2 tjejer loss, och med ca 3 km till dagens enda spurtpris så gick jag först genom en tvär kurva med ganska bra fart, jag körde bara på efteråt och tittade bak och såg att jag hade en lucka på ca 50 meter, jag såg samtidigt att jag tog in på utbrytarna där framme så jag tänkte att det är bara att gasa. Jag gjorde det och kom i fatt dem och kunde ta spurtpriset, sen var vi loss ca 7 km till innan klungan kom ifatt oss. Det var en teknisk avslutning och jag gjorde vad jag kunde för att komma fram och hjälpa Monica men tyvärr gick det inte, då gav jag upp och rullade bara in i mål i bakre delen av klungan.

 

Kvällens tempo gick bra, det var en hård bana med en ganska jobbig uppförsbacke och en snabb utförslöpa samt en massa kurvor, och ju kortare tempot är desto hårdare behöver man köra, så det här sved ordentligt i benen! Jag blev 8a och är nöjd med placeringen och avancerade upp till 11e plats i totalen.

 

Dag 3 och etapp 4 kändes som en mellan etapp, det var lugn körning, ingen var speciellt intresserad av att köra på i vinden så det blev klunga till mål igen. Det kändes lite som att de flesta var trötta från igår och ville spara sig till morgondagens bergsetapp. Jag kände mig bitvis lite seg fast sen på slutet plockade jag fram den kraften som behövdes. Vi körde 3 varv på ett ca 3,8km långt varv och vid målpasseringen ut på sista varvet var jag med längst fram, jag täppte några luckor som blev och var riktigt bra med inför spurten. Tyvärr tvekade jag nog lite och blev instängd, skulle gått mer på sidan för med ca 100 meter kvar fick jag sluta spurta för det fanns ingen plats. Det blev en 14e plats för dagen och pga att en tjej fick bonussekunder så halkade jag ner till 12e plats i totalen.

 

Etapp 5 blev veckans besvikelse, benen kändes bra och vi hade 6 backar med bergspris att ta oss över, jag fick ta i och kämpa en del i backarna och ibland sprack det upp fast gick hela tiden ihop efteråt. Så på backe nr 4 halkade jag lite långt ner i klungan och tappade hjulet framför strax innan toppen, jag fick jaga ensam utför och kom ikapp några framför fast då hade dom tappat klungan. Jag såg klungan som var samlad på berg nr 5 fast hade ingen chans att ta in något. Till slut blev vi en klunga på 15 tjejer och vi hade mellan 20 och 40 sekunder till klungan hela tiden och såg den ofta, ändå var ingen intresserad av att jaga ikapp, jag försökte få till körning men det fanns inget intresse, något jag tyckte var mycket konstigt eftersom vi ändå var så nära. Emma som ledde tävlingen hade 4 lagkompisar i min klunga och hon satt ensam från sitt lag där framme, ändå ville dom inte gå ikapp, fast hon klarar sig bra ändå, hon vann etappen!! Bra kört Emma!! För mig var det en frustrerande dag och jag var väldigt besviken efteråt, halkade ner till 32a plats i totalen p.g.a. att vi till slut var 58 sekunder efter klungan.

 

Om gårdagen var en besvikelse så var sista etappen det bästa på hela säsongen för laget!! Det var en väldigt platt bana och ganska tidigt gick 2 tjejer loss. Gauss som hade gröna tröjan och Emmas Red sun fick jaga och till slut kom vi ikapp med ca 25 km kvar, då hade vi en backe + 5 varv inne i målstaden kvar, då blev det ordentlig hårdkörning. Det kändes bra och när Monica tog 2 spurtpriser vid målpasseringen förstod jag att hon verkligen hade chansen att vinna idag! Jag körde näst sista varvet med henne på hjul och när vi kom till motlutan på sista varvet sa jag till Madde att ta över och ta upp Monica för backen, vilket hon gjorde och nerför backen låg Monica på perfekt hjul och kunde spurta om strax innan målet och ta Alriksson GoGreens första UCI seger!!! Vi hade samarbetat bra den här veckan så det kändes riktigt kul att det till slut resulterade i en seger!!! Stort grattis Monica, det var du värd!!

 

Målet den här veckan var att vi skulle vinna saker och med 4 spurtpris-vinster och en etappseger var vi nöjda med veckan! Ett stort grattis också till Emma som vann totalt och var 2a sista dagen!!! Och ett otroligt stort tack till Kristoffer, Martin och Mikael för hjälpen under resan, allt har fungerat otroligt bra och det är lätt att vara cyklist då!!

 

Hemresan gick efter en natt utanför Bryssel med Ryanair till Skavsta, besök hos en kompis i Stockholm och sen vidare med tåg hem till Falun. Nu blir det 3 lugna dagar hemma innan det bär av söderut på fredag för sista deltävlingen i Kalas cup i Svanesund.

 

Titta gärna på vår reklamfilm som är under utveckling, har du ett företag som skulle vara intresserad av att sponsra oss till 2011 så är det bara att höra av dig!:-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)