Jennie Stenerhag

Senaste nytt

National marathon series #1 - fel väg

2017-01-30

Det var ett starkt fält i damklassen, nästan så att jag undrar om det inte var det starkaste någonsin. Vi hade Annika Langvad världsmästarinna i XCO, Esther Süss tidigare världsmästarinna i XCM, Robyn De Groot som är i superform just nu. Alessandra Keller från Schweiz som vann Swiss Epic, Flora Duffy som vunnit X-terra VM flera gånger, Marie Rabie triathlet som körde OS men nu sadlat om till MTB, Candice och Vera som alltid är starka och i år kör i lag tillsammans. Så allt talade för en hård tävling!!

 

Vi började i ett bra tempo, inte alltför hårt, tills ca 10 km när vi började ett långt stigparti som heter A-Z, innan de stora bränderna var det lika många stigavsnitt som bokstäver i alfabetet, men tyvärr finns inte alla stigar kvar längre. På första stigen satt jag perfekt på Candice’s hjul men in på stig nr 2 kom Annika och tog täten, det gick riktigt fort på de tekniska stigarna och jag kunde inte hänga med Annika och Candice som fick lucka. Någon stig senare passerade även XCO specialisten Alessandra och jag hängde på ett tag men när det blev riktigt stökigt försvann hon också och kom ikapp de andra 2. Vid nästa långa klättring kom Robyn ikapp mig och vi körde tillsammans ganska länge, fram tills vi började klättringen upp till bergspriset vilket var efter 32km, där körde Robyn ifrån mig även om jag kunde se henne hela vägen upp. Vi hade passerat Alessandra och Candice var precis framför mig på toppen. Jag började jaga utför men tyvärr hade vi 3 herrar emellan oss och inne på nästa stigparti körde den första omkull och de andra 2 in i honom så jag fick stanna och försöka ta mig förbi dem. Jag tappade sikte av tjejerna ett tag men snart såg jag Candice igen. Jag såg henne nästan hela tiden ca 30-45 sekunder framför mig utan att komma närmare. Vid ca 55km såg jag Robyn ca 1,5min framför och Candice 30 sek framför vilket gav mig motivation och jag kunde öka tempot lite. Vid 59km passerade jag Candice och var nu på 3e platsen, jag fick höra att Robyn var ca minuten framför.

 

Men så hände det som inte fick hända. Vid 62km hade jag 2 herrar ca 15 meter framför och de svängde vänster, jag följde självklart efter men efter ett tag började jag få känslan av att det var fel, vi följde gula skyltar och vi hade vita i tävlingen. Det var en annan tävling i området och båda tävlingarna följde samma stig ett tag. Jag insåg för sent att vi var fel och vände inte förrän efter 1,5km utför så det var bara att klättra upp igen. Vi skulle ha kört rakt fram där vi svängde vänster och när jag kom tillbaka dit såg jag att det satt både gula och vita skyltar där…. Jag såg senare på min Garmin att jag varit av banan i 9,5 minuter… Jag var nu på 7e plats och det var inget att göra än att bara cykla lugnt de 10 kilometrarna som var kvar till mål. Otroligt frustrerande då jag tror jag hade ett bättre resultat på gång än vad jag insåg under tävlingen.

 

Bättre lycka nästa gång!! Nu tog Esther 3e platsen efter att hon också hade passerat Candice och det ser bra ut inför Cape Epic! 

 

Craig hade en bra dag och vann sin åldersklass! Han fick fira med en CBC öl på kvällen ;)

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)