Jennie Stenerhag

Senaste nytt

SM veckan på Sollerön

2011-06-26

Jag har haft riktigt bra uppladdning inför SM senaste veckan. För 1,5 vecka sedan hämtade jag Craig på flygplatsen, det var otroligt kul att se honom efter 2 månader!! Jag har haft sällskap på alla träningspassen, mina ben har blivit masserade nästan dagligen och jag har kunnat tänka på annat än tävlingarna då jag har visat honom runt. Eftersom SM gick på Sollerön kunde jag bo hemma och sova i min egen säng vilket också betyder mycket.

 

Formen kändes bra inför tempot i onsdags, nästan för bra… Omständigheter har gjort att det här var mitt första tempolopp för i år, så rutinen var lite ringrostig. Jag gick ut alldeles för hårt i början – det kändes ju så bra – sådant straffar sig, så några kilometer innan vändningen började farten sänkas och det blev lite stumt. Jag tyckte ändå att det flöt på rätt bra fast det gick helt enkelt inte fort… Det blev en 6e plats precis som ifjol, vilket jag inte är helt nöjd med.

 

På midsommarafton blev det att stå bredvid tävlingsbanan när Craig skulle köra Solleröloppet, jag har aldrig tidigare förstått det där med att åskådare kan vara så nervösa, jag fick uppleva det den dagen, jag var mycket mer nervös när jag följde hans lopp än vad jag är när jag själv tävlar.

 

Så var det då dags för linje SM på midsommardagen. Det blev en bra tävling och jag kom därifrån med en silvermedalj vilket jag är otroligt glad över, medaljen kom tack vare en bra laginsats från alla tjejerna i Alriksson GoGreen, det kändes som att alla höjde sig ett snäpp på den här tävlingen och körde riktigt starkt!

 

Vi skulle köra 4 varv på en 33 km lång bana på Sollerön och Gesunda, första gången vi gick uppför Gesundabacken attackerade Emma Johansson, ingen hade kraften i benen att gå med henne. Vår taktik var då att hålla henne på ett lagomt avstånd för att förhoppningsvis trötta ut henne. Efter ca 40km attackerade Annika Löfström från Falun och Monica från oss gick med, de kom ikapp Emma men tappade henne igen nästa gång de gick uppför backen. Malin från oss attackerade också och kom loss men hamnade i ett mellanläge mellan de första och klungan och låg länge så ensam. Till slut kom Annika tillbaka till klungan och Monica och Malin blev de som låg på silver och bronsplatsen jagandes efter Emma. Vi var ganska nöjda som det såg ut då. Sista gången vi gick uppför backen blev vi en grupp på 8 tjejer, det var jag, Madde och Bella ifrån oss. Vi la oss på hjul och lät de andra 5 ta ansvaret om de ville ikapp. Vi kunde se hur vi började närma oss våra lagkompisar och vi förberedde oss på attacker. Så fort vi kom ifatt Malin och Monica började vi attackera, Madde gick först men kom inte loss, sen drog jag iväg en hård attack och kom loss direkt. Då hade jag ca 5-6km kvar. Jag fick ganska snart höra från kommissarien att jag hade 15 sekunder, sen blev det 20 och snart sa han 50, då började jag hoppas på att det kunde hålla in i mål. Det var skönt att få gå ensam över linjen som silvermedaljös på årets SM!

 

Idag var det lite trötta ben som stod på startlinjen i den nya tävlingen Cykel & Fjäll GP i Falun. 138km skulle avverkas varav 38km på grusväg. Reglerna sa att man inte fick ha service utan punkterade man så var det bara att byta slang. Nu hade jag oturen att punktera på den 4e av 7 gruspartier och i och med det så var klungan borta. Det blev en andra plats för mig ändå bakom lagkompisen Bella, och jag fick ett hårt träningspassJ

 

Nu ska det bli skönt med en lite lugnare vecka som ska spenderas i Danmark och sedan hos kompisarna Åsa och Joakim i Halmstad, där går även nästa tävling vilket är Kortbane SM nästa söndag.

 

Resultat:
1 JOHANSSON Emma Hitec Products-UCK (Härnösands CK) 3:28:43
2 STENERHAG Jennie Alrikssons Go:Green 1:16
3 FAHLIN Emilia HTC-HighRoad (Örebrocyklisterna) 2:56
4 MUSTONEN Sara Hitec Products-UCK (CykelCity.se)
5 SÖDERBERG Isabelle Alrikssons Go:Green
6 HOLLER Monica Alrikssons Go:Green
7 AUNE Karin Michaela Fanini Record Rox (Örebrocyklisterna) 2:58
8 FREDÄNG Linea Sundsvallscyklister
9 OLSSON Madelene Alrikssons Go:Green 3:03
10 OLSSON Sara Team CK Mumien.se 3:05

Inslag från Radio Dalarna

 

Craig på besök i Nusnäs och Dalahästtillverkningen :-)

 

Mitt i sommaren fick vi se en skidtävling i Falun!

 

visst är det vackert i Dalarna!

 

Lagguld och lagbrons till Alriksson GoGreen på tempo-SM

 

 

Jag och min tränare Åsa efter tempot

 

Craig skriver på mållistan efter Solleröloppet

 

Midsommarfirande i Borlänge

 

Prispallen på SM-linjet, jag, Emma och Emilia

 

Bella, jag och Craig innan starten av Cykel & Fjäll loppet 

 

Jag och Craig kommer i mål tillsammans efter de 138 kilometerna

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)