Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Cykling för cancer

2012-11-02

Det här inlägget kommer lite sent, fast är det inte så att det är bättre sent än aldrig..:-)

I lördags anordnades en MTB tävling på en fin vingård utanför Stellenbosch för att samla in pengar till bröstcancerfonden. Det var en otroligt välorganiserad tävling och en bra bana med mycket upp och ner och en hel del stig. Jag åkte dit helt utan förväntningar, det var endast 7 dagar sedan vi avslutade Cape Pioneer och kroppen hade varit lite trött under veckan. Starten gick och jag kom iväg som nummer 5 i hela fältet och kände mig förvånansvärt pigg! Det gick bra fram till 13km när jag kör nedför en ”switch back” och mitt framhjul ger vika och jag flyger över styret! Det blev en hård smäll och jag var säker på att jag brutit något. Upp igen och kände efter, allt var ok, bara lite blod på knät och armbågen. Fast framhjulet kändes konstigt, ingen punktering så jag fortsatte. Såg dock att hjulet rullade som en orm framför ögonen, det var väldigt vint!

 

Först tänkte jag att jag måste bryta men så tänkte jag nästa vätskekontroll, väl där tänkte jag att lika bra jag tar mig till målet och fortsatte! Hjulet höll in i mål även om jag körde som en snigel utför! Jag kom i mål som 6a totalt och första tjej, ca 16 minuter före Leana (Bizhub). Formen kändes riktigt bra! Hjulet var bara att kassera….

 

Under Cape Pioneer träffade vi OS guldmedaljören i rodd, James Thompson. Han var också på tävlingen i lördags, kul att han kör lite MTB under ”off season”

 

I veckan har vi varit till Kapstaden för en ”launch” av Epic banan för 2013, det känns spännande med Epic och samtidigt väldigt stort. Det har blivit en så stor tävling sedan starten 2004 när jag var där och arbetade som voluntär!! Nästa år kommer 7 av de 10 första på OS bland herrarna och de nämnde en massa andra kändisar i cykelvärlden. Tävlingen kommer att gå ganska nära där jag bor så sista natten kan jag byta ut tältet mot min egen säng!

Du kan läsa om Cape Epic här

 

Nästa på agendan är lite närmare i tiden. Om en vecka kör jag en 3 dagars MTB tävling, Wines 2 Whales, tillsammans med Phelia i damklassen, det ska bli riktigt skoj!

 

Pratade med Leana och James Thompsson i starten.

 

and off we go...

 

Kan se hur vint hjulet är:-(

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)