Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Double Century 2012

2012-11-26

För att räknas som ett mixat lag i Double Century (200km lag-tempo) så behöver man vara minst 3 tjejer. Man startar med 12 cyklister och måste gå i mål med 6, varav det måste vara 3 tjejer och 3 killar för att ha chansen att tävla i mixade klassen.

 

Vi hade satt ihop ett riktigt starkt lag redan i maj för att vara säkra på att ha chansen att ta första platsen. Tyvärr hade vi lite otur då en tjej sa ifrån för 2 veckor sedan, hon är övertränad och kan inte tävla mer för i år, och sedan när en till tjej säger ifrån av samma anledning på onsdagen innan tävlingen! Helt plötsligt var vi bara 2 tjejer och inte ett fullständigt lag. Under torsdagen ringde vi nog till varenda cyklande tjej i landet innan vi till slut lyckades övertala en triatlete som först sa nej 2 gånger. Det var svårt att hitta någon som för det första inte redan var i ett lag och för det andra ville köra en 6 timmars tävling om 2 dagar!

 

Vi hade riktigt starka killar som körde på bra de första 120km, uppför backarna hjälpte de Robin. Jag och Cathrine Wiliamsson skulle bara sitta med i klungan tills de sista 90km. Det blåste storm och regnade ett tag så det blev lite extra jobbigt! Nytt för i år var en vätskekontroll där lagen kunde stanna i 30 minuter. Tiden stoppades när man åkte in och gick igång igen när man åkte ut, det var bra att få lite ny energi för andra halvan av loppet. Efter stoppet gick jag och Cathrine fram och drog, vi fick bra medvind och kunde köra riktigt fort, då hade vi skoj:-) Killarna kämpade på bra med att putta Robin uppför backarna.

 

Vi hade passerat en del av våra konkurrenter som startade före oss och hoppades att det fortfarande skulle räcka ända fram, men tyvärr blev vi slagna med endast 1minut40sekunder och slutade 2a i tävlingen. Vi var ändå nöjda med det resultatet med tanke på att vi 30 timmar innan start inte hade ett fullt lag!

 

Det var kul att köra en landsvägstävling igen, det har jag inte gjort sedan SM den 24e juni! Till helgen blir det en till, Die Burger här i Stellenbosch. Jag har hört att jag får riktigt hård konkurrens från Brittiska mästarinnan och Sydafrikanska mästarinnan! Det blir hårt att försvara titeln som jag har haft i 5 år på raken nu….:-)

 

Taktik-snack innan start:-)

 

Vi ser alla lite sammanbitna ut innan start!

 

 

Alla jobbade hårt!

 

2a plats för "Give me a chance"

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)