Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Deltävling i Sydafrikanska långloppscupen

2013-04-14

Efter Epic tog jag 6 dagar ledigt och åkte på semester med Craig, mamma och pappa, det var en välbehövlig vila från cykel och jobb! När vi kom tillbaka var det dags för mamma och pappa att åka hem till Sverige och jag var tillbaka på jobbet och guidade i 4 dagar, sen blev jag sjuk… Jag hann lagomt bli frisk till helgens deltävling i Sydafrikanska långloppscupen i Tulbagh. Ett område ca 1 timmes bilresa hemifrån och där vi hade kört några dagar under Epic så jag kände igen slingorna väl, det hjälper alltid!

 

Hösten börjar närma sig, det fick vi känna av med en morgontemperatur på bara +7,5 grader vid starten i Tulbagh. Det var ett bra startfält i damklassen och det blir alltid en annan start när vi startar för oss själva jämfört med när vi startar tillsammans med herrarna. Det blir lite lugnare i början och vi ökade tempot successivt. Efter ca 10 kilometer var det jag, Ariane, Theresa och Robyn i täten. Ariane kom iväg lite på en stig men vi andra var snabbt ikapp henne igen på grusvägen. Vi körde tillsammans till ca 35km, Robyn punkterade precis samtidigt som jag blev tvungen att släppa, jag kunde bara inte hålla det höga tempot längre. Jag såg de två i täten länge utan att komma närmare. När Robyn körde om ett tag senare hade jag inget kvar att svara med utan slutade på en 4e plats.

 

Det blev brådis hem efter prisutdelningen för att dressa om till en kompis bröllop!

 

Bara två veckor kvar nu till nästa äventyr, Joburg2c, en 9 dagars MTB etapptävling som jag körde förra året, det ska bli kul att köra den igen, tillsammans med Craig den här gången.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)