Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Fairtree Simonsberg contour - 2 dagars etapptävling

2019-02-04

Jag såg verkligen fram emot den här tävlingshelgen, dels för att det är en fin tävling men också för att min nya Sydafrikanska sponsor också var huvudsponsor till tävlingen och många från företaget skulle vara där och deras logga fanns överallt runtomkring oss.

Det är två ganska olika dagar, första dagen är mycket vägar på vingårdar och bara hörn hela tiden, känns det som, och mycket klättring. Dag två handlar mest om stigar och helt fantastiska sådana! Det visade sig bli två helt olika dagar när det gäller väderförhållanden också. Det var sagt regn båda dagarna men första dagen blev solig och varm och det var torrt och dammigt. Andra dagen regnade det så mycket att banan blev kortad och vi kunde inte köra på högsta punkten då det var för tät dimma och halt så att det var farligt (går inte att komma upp dit med ambulans), organisationen beslutade att ta bort den delen medan vi var ute och körde, så det var inget vi visste om innan start.

Jag var väldigt nervös inför första etappen, vet egentligen inte varför, motståndet var tufft då både Ariane och Esther var på plats och det skulle ge ett bra riktmärke på var min form var eftersom dom båda är riktigt starka cyklister. Vi startade med herrarna vilket alltid gör det tufft för oss. Starten blev stenhård och jag lyckades hänga med Ariane och såg att Esther var strax bakom oss. En liten klunga herrar kom med oss, ca 5-6, och vi körde med dem i vilket kändes som 100 kurvor på de slingrande vägarna. Jag såg hur Ariane tappade hjul ibland men till slut var det jag som tappade hennes hjul och efter ett väldigt tekniskt parti var hon tillbaka i klungan och de hade en stor lucka till mig och jag såg då att jag hade Esther på hjul. Jag försökte jobba så hårt jag kunde och försökte få hjälp av Esther men hon var inte alls intresserad och sa att hon inte kunde köra fortare. När hon gick fram ibland tappade vi mer tid så jag tog ansvaret och kämpade precis allt jag hade. Efter ett tag fick vi hjälp av en kille som kom ikapp oss och vi såg att Ariane hade tappat sin klunga och vi närmade oss. Ett tag var vi nog bara 50 meter bakom. Efter 1 timme och 40 minuter var jag helt slut efter att ha suttit nära maxpuls från start och i dagens längsta backe seglade Esther ifrån mig. Jag saktade ner lite för att återfå lite energi och jag blev lite besviken på att jag inte längre kunde hänga med. Sista timmen körde jag ensam och tappade så mycket som 3,5 minuter till Esther som körde om Ariane och vann etappen.

På söndagsmorgonen ösregnade det när vi åkte till tävlingen, nu var jag inte nervös för själva tävlingen utan för hur halt det kan bli på den här hårt packade leran som finns i vingårdarna. Jag hade lärt mig från igår att inte göra för mycket jobb utan låta Ariane och Esther jobba, det var bara 45 sekunder mellan dem sammanlagt så det skulle bli en kamp mellan dem. Jag hade två minuter ner till Katie som var 4a så jag var bara tvungen att hålla koll på henne. Jag kunde inte gå lika hårt i starten som dagen innan och alla 4 första tjejerna hamnade i samma klunga. Efter 6,5 km gick en kille i klungan fram i botten av en backe, jag kände mig pigg och tog hans hjul. Det kändes hårt och jag blev motiverad när jag vände mig om på toppen och såg att ingen mer var med! Jag lyckades bara sitta med honom i någon minut, han var alldeles för stark för mig och dagen var fortfarande lång. Jag blev helt ensam och såg klungan bakom mig. Jag var säker på att de skulle komma ikapp och tänkte att ju längre jag kan hålla undan och ju större försprång jag har när vi kommer till stigarna desto bättre är det. Och så fortsatte jag att tänka hela vägen. Det var en väldigt lång, stenig och kurvig stig till första vätskekontrollen och jag var väldigt förvånad när dom inte hade kommit ikapp där. Jag fortsatte att mata på och försökte bara köra kontrollerat på stigarna. Efter 34 kilometer kommer jag fram till en vakt som ropar att vi inte skulle köra upp till toppen utan det är bara 8 kilometer kvar och mest utför. Jag vet inte om jag är besviken (kände mig ändå fortfarande pigg och hade dessutom utökat ledningen på stigarna) eller glad över det. Jag höll undan hela vägen till mål och kunde få med mig en etappseger i bagaget, jag vann dock bara med lite mer än en minut men Ariane hade en dålig dag och blev 4a så jag gick om henne och slutade på en andra plats totalt. Katie blev 3a på andra etappen och även 3a totalt.

Jag var väldigt glad över hur jag körde andra dagen och det kändes skönt att få med mig det till Tankwa Trek som startar redan på torsdag. Den tävlingen kan ni följa på live streaming på www.tankwatrek.co.za

Start dag 1 

Dammig dag 1

 

Blöt dag 2 

Efter målgång dag 2 med Craig och Katie

Prispallen dag 2: Esther 2a, jag och Katie 3a.

Prispallen totalt: jag 2a, Esther 1a och Katie 3a

Fairtree överallt :-) 

Antal kommentarer: 1

2019-02-04 18:45:10 - amaLia

(heart)(heart)(heart)
vilka bra bilder
och vad bra kört
KuL att läsa rapporter igen
(star)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)