Jennie Stenerhag

Senaste nytt

3e plats i Construction du cap ninety niner cycle race.

2010-02-15

Den här helgen behövde jag inte resa lång till tävlingen som gick i Durbanville, halvvägs mellan Stellenbosch och Kapstaden. Den här tävlingen har jag kört varje år sen jag började komma till Kapstaden och jag gillar den. I år hade dom dock ändrat banan och dragit den över några rejäla backar med de värsta på slutet. Med bara 6 kilometer kvar hade vi 2 branta relativt långa backar att besegra. På startlinjen fanns Team Bizhub med 5 tjejer, Cycle lab med 2 och jag som proffs och en gäng bra lokala tjejer. Vi startade tillsammans med herrar 40+ och efter att vi kommit ur samhället började attackerna och till slut var det 5 herrar som kom iväg. Hastigheten gick ner lite i klungan trots att vi hela tiden såg utbrytarna. Jag kände mig pigg hela tiden och när en kille gick loss och ikapp utbrytarna ångrade jag lite att jag inte gick med honom.

 

När vi kom till den 3 kilometer långa Visseshoek backen med en stundvis lutning på 18% tryckte jag, Ashleigh och Anriette gasen i botten och lämnade hela team Bizhub och resterande herrar bakom oss. Jag försökte sätta press på dem fast tog kanske i lite för mycket för när de la in en attack nära toppen kunde jag inte svara så gick över toppen en liten bit efter. Jag försökte jaga nerför i 2km men kom inte riktigt ikapp, så när jag gick in i den 1.2km långa och branta målbacken hade jag inget mer att hämta. Ashleigh vann 15 sekunder före Anriette och jag kom i mål ytterligare 23 sekunder senare. Jag är ändå nöjd med en till pallplats och jag hade fortfarande bra klättrare bakom mig.

 

Läs artikel på:

Supercycling.co.za

procycling.co.za

 

Resultat:

1 Ashleigh Moolman Pasio (Biogen Toyota, RSA) 2hr54min53sec
2 Anriette Schoeman (Biogen Toyota, RSA) 2:55:08
3 Jenny Stenerhag (Alpha Pharm, SWE) 2:55:31
4 Yolandi du Toit (Bizhub, RSA) 2:55:52
5 Lise Olivier (Natro, RSA) 2:56:21
6 Catherine Williamson (Bizhub, ENG) 2:56:21
7 Jade Roberts(Bizhub, RSA) 2:56:43
8 Jennifer Hohl (Bizhub, SUI) 2:57:02
9 Heletjie van Staden (RSA) 2:58:28
10 Mary Haw (RSA) 2:59:20

 

Den här veckan har jag 2 tävlingar, på torsdag flyger jag till Johannesburg för att på fredag köra Sydafrikanska mästerskapen i Klerksdorp och sedan stanna där för att köra ”Ride for sight” på söndag i Johannesburg. Det är kul att det blir internationell status på mästerskapen med 10 utlänningar och 4 fulla team med 6-9 åkare i varje. Kvaliteten på tävlingarna här nere har definitivt gått upp de senaste åren.

 

I onsdags var det en stor dag här i Western Cape när det var 20 år sedan Nelson Mandela släptes fri efter 27 år i fängelse. Hans sista år satt han i ett fängelse mellan Franshoek och Paarl, som är utmed en av mina träningsrundor. Det var mycket uppståndelse där den dagen.

 

Det andra samtalsämnet den här veckan är president Jacob Zumas 21 barn som han har med sina 5 fruar (inga ex utan nuvarande fruar) och nu det senaste barnet med en kvinna han inte är gift med. Det kanske finns fler…. Så visst kan det bli kulturkrockar när det här är tillåtet i hans kultur men inte riktigt acceptabelt i de vitas kultur….

 

 

 

 

målgång

 

I väntan på prisutdelning....

 

Prispallen: Anriette, Ashleigh och jag

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)