Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Sista MTB tävlingen 2015

2015-11-16

Under veckan som gått har jag nästan inte cyklat alls, det har bara blivit återhämtning efter W2W och det gjorde mig nog gott. Under sista (MTB) tävlingen för i år kändes både ben och kropp pigga, en bra känsla att ha med in i vilan.

 

Ibland undrar jag varför tävlingar i Sydafrika måste starta så tidigt!? 06.30! Klockan ringde 03.45 och det var bara att kliva upp och äta gröt! Jag måste säga att jag gillar 11.00 start bättre, som vi har i Sverige;). Det var sista deltävlingen i Trailseeker serien och i dessa tävlingar har vi egen damstart. Det var en bana med mycket klättring och mycket stig så redan från början ville jag köra först för att vara säker på att ingen kom iväg. På toppen av första klättringen var vi bara två tjejer, jag och Candice som hade varit riktigt stark under W2W förra helgen, min plan var att försöka hänga med henne så länge som möjligt. Vi körde ihop länge, i nästa klättring testade jag henne lite men hon satt som klister på mitt hjul, i nästa långa klättring var hon stark men jag lyckades sitta fast på hennes hjul istället. Efter att vi passerat målområdet för att gå ut på andra slingan gick jag först i nästa backe och märkte att hon släppte lite, så jag försökte trycka lite extra och då var hon borta! Jag hade inte väntat mig detta fast det var skönt att inte ha pressen uppför dagens längsta backe utan jag kunde ta det i min egen takt. Jag lyckades vinna tävlingen med 8,5 minuter och det hade känts bra under hela loppet, inte direkt vad jag hade väntat mig efter de senaste veckorna när jag har känt mig så himla trött.

 

Nu blir det 2 veckors vila och jag ska njuta av ledigheten!! Det kan hända att jag kör en landsvägstävling om 2 veckor, bara för att det är en av 2 landsvägstävlingar som jag har kört varje år de senaste 10 åren och start och mål är här i Stellenbosch, vi får se hur jag gör:-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)