Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Slutet på min segersvit i Die Burger cycle tour

2012-12-02

Varje gång klockan ringer runt kl 4 och jag måste kliva upp för att åka till en tävling undrar jag varför jag gör det här, fast sen när starten går så kommer jag ihåg:-) Die Burger cycle tour som går i Stellenbosch startade kl 05.57!! Jag var ganska nervös idag eftersom jag inte kört en landsvägstävling sedan SM i slutet av Juni och kände mig lite ringrostig vad gäller klungkörning, taktik, attacker och framförallt spurten! Jag hade riktigt tufft motstånd från Brittiska mästarinnan Sharon Laws, hennes teamkompis och tillika Sydafrikanska mästarinnan Ashleigh Moolman Pasio och även Annreitte Schoeman. Alla är riktigt bra cyklister och bra spurtare.

 

Vi startade med herrar, fast inte de främsta veteranerna som vanligt utan de som inte platsade i första elitklungan (dom hade satt de främsta elit, herrar 30 och 40 i samma klunga). Vi hade en snabb start och efter bara 1km började den längsta klättringen för dagen, upp hellshoogte. Jag, Ashleigh och Sharon drev på tempot hårt och många tappade redan där. Vi var ändå en relativt stor klunga på toppen. Klungan höll ihop i motvinden till Wellington där de mindre backarna började. Sharon och Ashleigh körde riktigt bra taktiskt och attackerade om vartannat hela tiden, jag gick på så mycket jag bara kunde men ibland hade jag tur att killarna inte lät något komma iväg. Till slut blev det en ganska stor klungspurt och det är alltid lite rörigt när det är herrar runtomkring och det är svårt att hålla koll på de andra tjejerna. Jag tror att vi drog igång med ca 3-400 meter kvar och precis över linjen såg jag Ashleigh på min högra sida och sedan såg jag att Sharon var precis till vänster. Vi var inte säkra på vem som tog det utan fick vänta på målfoto. Det var den tajtaste målgång de sett med 3 cyklister så nära att bara ett däck separerade oss 3!! Tyvärr var jag den som dömdes till 3e platsen…:-( Inte turen på min sida idag. Sharon vann före Ashleigh.

 

Jag är fortfarande nöjd med att varit så nära emot så bra cyklister! Så det var slutet på min segersvit i Die Burger cycle tour. Det här var sista tävlingen för i år, så nu börjar träningen inför Epic nästa år!!:-)

 

TV intervjuer före start med Sharon, Ashleigh, mig och Annriette

 

Prispallen: Jag, Sharon och Ashleigh

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)