Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Vinter i Sydafrika del 2

2009-07-19

Ok, till slut fick jag uppleva en riktig Sydafrikansk vinter, förra helgen kom regnet som lovat, och då är det verkligen ruggigt här nere, det bara regnar och är kallt och eftersom det inte finns värme i husen så känns det ännu ruggigare, det finns liksom ingenstans att hitta värme. Att jag skulle sova i långkalsonger, fleece jacka och mössa hade jag inte riktigt trott. Det kom så mycket regn att det var översvämningar lite överallt och det är inte ovanligt att det läcker i husen… Trots detta har det varit jättekul att vara här och det känns tråkigt att åka härifrån nu. Det är bara några månader innan jag är tillbaka igen…

 

I fredags åkte jag ifrån mitt hem i Stellenbosch, flög till Johannesburg och sen vidare till Nelspruit strax utanför Kruger parken. Helgens tävling gick här uppe. Det var några faktorer som sa att det skulle bli en hård tävling. För det första så var det 150km, vilket är längre än vi brukar köra, sen skulle vi köra med herrar 40+ vilket gör att farten blir högre, så var det på höghöjd, ca 1000möh vilket gör det jobbigt för mig som inte är van höjden, samtidigt så är det en av de backigaste tävlingarna i landet! (2500m klättring) Och visst var det jobbigt!! Vid starten var det ca 3gr varmt, alltså kallt, det gick inte att ha för mycket kläder på sig eftersom det skulle bli ca 20gr innan vi var klara, dessutom började vi med ca 15km utför så det var väldigt kallt och benen kändes inte alls uppvärmda när vi kom till första berget. Vi var 3 tjejer som kom med de första herrarna fast sen var det fler som anslöt igen bakifrån, så där fortsatte det första halvan av banan. Det var backar som jag nästan aldrig sett tidigare, otroligt branta, när vi kom upp på toppen av en riktigt brant backe såg vi bara en dal framför oss med en vägg på andra sidan, det var nästa backe, min tanke var ”ska jag verkligen cykla upp där” tyvärr hade jag inte gradantalet framme på min garmin. När vi kom till Boulders, den längsta backen på ca 7km som lutade på ganska mycket hela tiden så höll inte mina ben mot toppen. Jag tappade de 2 första tjejerna som var tillsammans med ca 10-15 herrar, på toppen var jag tillsammans med en kille och vi försökte jaga, jag ville verkligen inte ge upp och försökte i ca 40km och såg dem på varje backe men kom inte närmare, så till slut fick jag ge upp. Kom i mål någon minut efter de 2 första, är inte nöjd med detta fast en pallplats får ändå vara godkänt. Vann gjorde Ashley och tvåa var Anriette, så jag tappade 5p i serien mot henne och leder nu med 15p. Jag kommer inte att vara här på nästa tävling som går i mitten av september så då kommer jag att tappa tröjan efter att haft den från starten och över 5 tävlingar.

 

Ikväll flyger jag hem till Sverige, kommer hem vid lunchtid imorgon och sen åker jag till Frankrike på tisdag för att köra Tour de Limousine i Frankrike, en UCI 2.2 etapptävling över 4 dagar. Så det blir snabba ryck hem och packa om väskan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)