Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tour Feminin en Limousin

2009-07-28

Sent igår kväll kom jag hem från Frankrike. Efter att förra måndagen varit hemma i 19 timmar körde jag till Skavsta, flög till Weeze i Tyskland där Mia och Thierry från Team high end sport plockade upp mig och vi fortsatte till Luxemburg där vi sov och hämtade upp Monique som också skulle köra som gäståkare. Efter 10 timmar i bilen på onsdagen var vi så framme i Geute där vi skulle bo de närmaste 4 nätterna. Där träffade vi också Maria och Henriette som varit i området på ett träningsläger innan.

 

Tävlingen (tour en limousin) bestod av 4 etapper och det var 105 tjejer till start. Madde Olsson var där och en kompis till mig från Sydafrika, Jade, som jag inte träffat sedan i början av april, det var kul att träffa dem båda.

 

Första etappen var 105km med några berg, redan på första bergspriset efter 16km gick det loss en grupp på 10 tjejer, jag var precis bakom när de gick men kunde inte gå med, det irriterade mig lite eftersom jag kände mig pigg för övrigt. De bästa lagen hade alla någon med där framme så fanns inte så mycket intresse i gruppen att jaga ikapp. Vi var ändå några som försökte några gånger men vi kom i mål lite drygt 3 minuter efter täten. Under loppet fick vi en ordentlig regnskur över oss, det regnade så hårt att jag knappt såg något alls, det kändes lite farligt och det var många ”nära krascher” i klungan. Avslutningen var snabb, kurvig och blöt, jag vågade inte satsa allt och blev 24a. Var inte speciellt nöjd med dagen.

 

Andra dagen hade jag bestämt mig för att gå med om någon grupp gick, var aktiv där framme och satt med i de försöken som var men inget höll. Under andra delen av loppet kom regnet igen och när hela klungan var samlad till spurten så blev den lite farlig med en stor krasch mitt på mållinjen, det är ju en plastmatta som blev superhal. Jag kom i mål som 22a och låg 18e sammanlagt. Inget förändrades i toppen.

 

Tredje dagen började mindre bra för min del, vi körde mestadels på smala vägar där det var väldigt svårt att ta sig fram i klungan, efter 20km punkterade jag och fick jobba hårt för att komma ifatt då klungan körde ganska snabbt just då. Efter ca 6-7km kom jag ikapp men det tog mig ända till kilometer 40 innan jag var längst fram igen. Vi kom in på en varvbana som innehöll en backe som vi skulle uppför 3ggr, jag var med bland de 10 första varje gång på toppen, jag tänkte inte låta något gå idag heller. Men så på platten kom några attacker och till slut kom några tjejer iväg som inte hade något med toppen att göra så dom fick bara köra, just då satt jag helt fel i klungan och det fanns inget att göra. Tänk att det alltid känns så….. Kom ännu en gång i mål som nummer 22 och halkade ner till 20 sammanlagt.

 

Sista dagen var ”Kungaetappen”, 126km och 2450 meters klättring, i stort sett hela banan gick antingen uppför eller nedför och det var återigen på smala vägar, mestadels i skogen. Det blev en tuff etapp, en utbrytning gick iväg redan från start så klungan jagade ganska mycket och det gick hårt uppför. När klungan var samlad och vi hade kört ca 55km gick en fransyska iväg ensam, konstigt nog så höll hon in i mål. Klungan splittrades på bergen och samlades utför ganska många gånger. Jag och Madde var bra med där framme och var nog aldrig längre ner än 20 i fältet, så hade inte så stor koll på hur stor klungan var. Med ca 25km kvar var vi en klunga bakom ledarinnan på ca 20 tjejer fast ca 20 hade kommit ikapp med 10km kvar till mål. Det var en 800m backe till linjen och det var bara att klämma ur det sista ur benen. Jag lyckades komma i mål på en 8e plats vilket jag är nöjd med, det är min bästa placering på en UCI tävling någonsin så jag måste vara nöjd med det. Tyvärr hjälpte det inget sammanlagt, jag slutade på en 21a plats, placeringen framför MaddeJ

 

Efter tävlingen var det bara att börja den 27 timmar långa hemresan!!! Det har varit en rolig resa trots det som hände innan, jag har verkligen trivts med tjejerna. Idag går tankarna till Team high end sport som miste en av sina åkare i en cykelolycka under det träningslägret som några av dem var på innan tävlingen. Jette krockade med en bil i en utförsbacke och omkom framför ögonen på de andra, begravningen är idag. Det var starkt av de andra tjejerna att genomföra tävlingen efter detta.

 

Tack Thierry och High End Sport för den här tävlingen!

 

Nu är jag hemma i 2 dagar innan det bär iväg igen, den här gången blir det dock bara i Sverige så inte så lång resa. På fredag kör vi lagtempo världscupen i Vårgårda och på söndag går linjeloppet.

 

Lagpresentation Team High End Sport. Jennie, Henriette, Monique, Maria, Mia

 

 Mina nya Oakley, specialgjorda åt mig med en rosa cirkel i.

 

Längst fram i klungan:-) 

 

 

 

 

Vi hade lite dåligt väder....

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)