Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Cape Town Cycle Tour MTB challenge

2015-03-01

Jag gillar verkligen tävlingar där jag kan cykla till starten och inte behöver packa bilen, även om vi idag packade lite då Craig följde med som back up och support. Det var dags för MTB Argus (eller Cape Town Cycle Tour MTB challange som den nu heter) och för andra året i rad hölls den på vingården Le Bonheur utanför Stellenbosch. Kl 06.00 cyklade jag iväg till starten som gick kl 07.00. Det gick snabbt från start och jag kom lite efter Ariane men lyckades ta mig tillbaka till henne efter någon kilometer. In på en stig hade jag en kille framför mig som släppte lucka så efteråt fick jag jaga för att komma ikapp igen. Vi var tillsammans till ca 20 kilometer då jag tappade henna i en brant backe där vi precis efteråt gick in på en stig, jag tappade kontakten även om jag fortfarande såg henne en bra bit och genom första vätskekontrollen var jag bara 20-30 sekunder bakom. Idag hade jag inget bra flyt på stigarna och tappade dyrbara sekunder och när jag inte längre såg Ariane tappade jag även lite av vinnarskallen och mer eller mindre körde på mitt eget race. Det blev en ganska väntad andra plats och för att se det positivt så var jag 4a i den här tävlingen för 2 år sedan och 3a förra året, så det måste betyda att jag ska komma tillbaka nästa år och fortstätta klättringen uppåt:-) Jag var även närmare Ariane i år än förra året:-)

Det som också kommer med hemmatävling är supporten vid målet! Tack Henrik, Marie och Cornelia för att ni tog er tid att komma och heja! Inget bättre än svenska hejarop i Sydafrika! Och tack till Craig för hjälpen under dagen, finns ingen bättre soigneur!! 

Nu blir det både lite vila och träning i väntan på torsdag när mamma och pappa kommer till Stellenbosch för att hälsa på i några veckor! 

Support från Jo efter målgång!

Pallen med Carmen, Ariane och mig 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)