Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Spanien 2011

2011-06-14

Den här gången blev det att vara hemma ganska länge, 2,5 veckor! Detta pga att jag blev sjuk i Kina och fick ställa in tävlingarna i Norge helgen efter. Det var riktigt kul att vara hemma ett tag och träffa familj och vänner! Fredagen den 3e juni var det dags för en tävlingsresa igen, den här gången var det 10 dagar i Spanien som gällde. Resan började på Skavsta med en övernattning i London och vidare på lördag morgon till Valladolid där Martin och Kristoffer väntade med lagets fordon. Det hade varit en lång resa för dem.

 

Här kommer en kort sammanfattning av tävlingarna och dagarna i Spanien.

 

5 juni Världscup i Valladolid

 

Den här tävlingen körde vi förra året också, så vi kände till banan, förutom slutet som var ett varv inne i stan. Det hade ändrats till i år och vi hade inte haft chansen att se banan innan, vilket hade varit bra för backarna kom som en chock och ingen i laget lyckades komma till målet i första gruppen trots 5 av 6 satt med i klungan när vi kom till slutvarven.

 

6 juni födelsedag i Spanien

 

Precis som ifjol fick jag fira min födelsedag i Spanien i Valladolid, fast till skillnad från förra året var det nu en vilodag och vi förflyttade oss upp till Durango där vi skulle fortsätta tävla dagen efter. Så det blev inte mycket till födelsedagsfirande, jag fick i alla fall en present av min trogne rumskompis Monica:-) Tack för den fina tavlan!

 

7 juni Durango – Durango UCI 1.2

 

Idag kunde inte vädret bestämma sig riktigt, det regnade sen blev det soligt och varmt sen regn igen och så höll det på så… Det var ett riktigt roligt varv på 20km först som vi körde 4 gånger och sedan 2 långa stigningar på slutet av tävlingen, i första långa backen tappade jag klungan och hamnade i en andra klunga tillsammans med några andra svenskor…

 

9-12 juni Emakumeen Bira UCI 2.2 4 dagars etapptävling

 

Etapp 1.

 

Det var en eftermiddagsetapp och vi var riktigt på hugget innan. Vid första spurtpriset jobbade jag och Bella hårt för att dra upp Monica, tyvärr utan utdelning då Monica och jag gick över linjen som 5a och 6a. Efter det gick vi rakt upp i en backe som tog hårt på krafterna för oss 3, vi lyckades sitta i första klungan tills den långa backen med dagens enda bergspris. Där tappade jag klungan fast kunde köra ifatt utför, fast då hade en första klunga gått iväg utan någon av oss med. Till slut satt vi 5 från laget i en större andra klunga och jagade hårt för att ta oss fram till första men utan att lyckas.

 

Etapp 2

 

Idag hade jag en mycket bättre känsla i benen. Det var mycket upp och ner även om inte banprofilen hade visat det. Vi lärde oss under veckan att den inte alltid stämde så bra… Jag var glad att äntligen sitta med i första klungan vilket verkade hålla till målet. Fast strax innan sista backen ramlar en tjej framför mig och jag får stanna och kliva av cykeln tills hon fått ordning på sina saker och sen jaga ikapp klungan… Jag kom ifatt lagom tills vi hade börjat klättra, då var mina krafter slut och jag kunde inte följa med. Det jag kom ifatt utför var andra klungan som jag åkte i mål med. Lite besviken med den oturen. Bella lyckades knipa en 10e plats och lagledningen var milt sagt gladare idag än igår ;)

 

Etapp 3a Bergstempo

 

En tuff dag med 2 etapper. Inte mycket att orda om, det var ett kul tempo med lite tekniska bitar i början och sen 5km uppför. Jag var lite feg att känna hur mycket jag vågade ta i, känns alltid som att man kunnat ta i mer efteråt, fast alltid lätt att säga så…

 

Etapp 3b

 

På eftermiddagen körde vi ännu en backig etapp, personligen tyckte jag att det här var den med de jobbigaste backarna och den som var hårdast. Det var 3 långa backar och det gick bra i den första men i andra tog det stopp, jag gick rakt in i väggen och kroppen kändes helt tom. kom i mål några minuter efter och det var många små klungor framför.

 

Etapp 4

 

Sista dagen på etapploppet och 7e tävlingen för oss nere i Spanien, nu började benen göra ont. Konstigt nog var det här den dagen som kändes bäst för mig, kanske var de andra ännu tröttare… Det var 125km som skulle avverkas och 3 bergspris. Det var en tidig utbrytning som höll till sista utförslöpan. Storlagen kontrollerade detta och höll dem på 2 minuters avstånd nästan hela tiden, vilket var bra för farten blev hög men jämn och vi tappade tjejer allt eftersom. Med tanke på hur veckan hade gått så var jag ganska nöjd med att jag kunde sitta med tills sista backen som var ca 10km från mål. Enligt profilen skulle den vara väldigt brant med partier på 13%, detta kom aldrig…. Som sagt, det var inte alltid banprofilerna stämde….

 

Det blev inga framskjutna placeringar för någon i laget och vi var lite besvikna. Det har ändå varit en rolig resa till Spanien med tjejerna och vi har lärt oss en hel del och fått tävla i riktigt hårda tävlingar mot de allra bästa i världen. Emma Johansson körde riktigt bra och tog med sig en 2a plats totalt i etapploppet!

 

13 juni hem till Falun

 

10 dagar hade gått och 6 olika hotell hade vi bott på! Då var det riktigt skönt att komma hem till Falun och sova i min egen säng!!

 

I morgon, onsdag, får jag fint främmande från Sydafrika, det ska bli väldigt kul att få visa upp Sverige, hoppas bara det kära landet visar sig från sin bästa sida så här lagom till midsommar!! :-)

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)