Jennie Stenerhag

Senaste nytt

På pallen i PE Herald

2010-02-08

Just nu är jag i Port Elisabeth, jag flyger hem till Stellenbosch om några timmar.

 

Fast ska börja med förra veckans League tävling. Som vanligt kom jag dit lite trött och trodde nog att det skulle bli en ganska lätt tävling igen. Fast jag fick en överraskning när jag kom till starten och Ashleigh Moolman var där och skulle tävla med oss. Hon är nog Sydafrikas mest lovande cyklist just nu och hon hade vunnit de 2 första tävlingarna i Johannesburg för i år. I de tävlingarna hade det varit ganska många utlänningar som nu är i Sydafrika för att träna och tävla, bl.a. Susanne Ljungskog, Trine Schmidt, Linn Torp (norska mästarinnan) och Jennifer Hohl (Schweiziska mästarinnan). Så tydligen är Ashleigh i formJ Eftersom hon är en ruggigt bra klättrare blev jag lite nervös eftersom det var en backig tävling. Vi startade med en lång klättring över ett bergspass och redan efter 10 kilometer hade vi första Queen of the mountain, det kändes riktigt bra uppför och jag lyckades ta det bergspriset. Sen körde vi på ganska bra resten av tävlingen och tappade tjejer lite här och var, när vi gick över samma bergspass fast från andra hållet och var nära målet så tryckte vi gasen i botten och på toppen var det jag, Ashleigh och Kelly kvar och det var vi som kom tillsammans till målet. Jag väntade lite för länge i spurten och när Ashleigh drog igång fick hon först lite försprång, jag tog i allt jag hade och lyckades passera henne precis på linjen. Som tur var hade de en kamera för de var tvungna att titta på bilderna för att bestämma att jag vann.

 

I gårdagens tävling var det tyvärr tvärtom…

 

Det var tävlingen PE Herald som gick för 25e gången och det var min 5e gång här, jag tycker om den här tävlingen och skulle försöka försvara titeln från ifjol. Jag var lite nervös innan eftersom jag var ensam och 3 av Sydafrikas 4 lag fanns representerade med åkare. MTN hade 3 tjejer och Cycle lab/Toyota kom med 2 så de var också få, och det stora laget var Team Bizhub som hade 8 åkare däribland schweiziska och norska mästarinnorna och en tjej från England, dom skulle ju kunna attackera sönder hela klungan och det gällde i så fall för mig att gå på rätt attack. Tävlingen började hårt med massor med attacker och jag vågade inte låta något alls gå så jag gick på allt… jag tänkte att det här skulle köra slut på mig om det fortsatte. Fast efter ca 25 kilometer slutade attackerna. Vi hade 2 backar i tävlingen där det gick lite hårdare men inget som var värre än att de flesta kom tillbaka. Så det blev en klungspurt och med bara några meter kvar till linjen var jag först fast så kom Ashleigh på min sida och tog mig precis på linjen… Så jag antar att hon fick sin revansch…  Jag hade gärna vunnit den här tävlingen fast antar att en pallplats är helt godkänt….

 

Jag har precis bestämt mig för att köra Sydafrikanska mästerskapen som går om 2 veckor, det ska bli kul, då kommer alla lagen med fulla lag. Det är ca 10 utlänningar här just nu så det kommer att bli en internationell tävling vilket känns riktigt kul. Det är på höghöjd och jag hoppas att det inte ska påverka mig allt för mycket.

 

 

Catherine Williamson, Ashleigh Moolman and me

 

http://www.procycling.co.za/index.php/races/18-moolman-pasio-makes-it-three-in-a-row-with-herald-vw-classic-win 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)