Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Semestern i Sverige

2006-06-24

Nu är "semestern" i Sverige slut, den blev kanske inte riktigt som planerat, fast det har varit skönt att vara hemma en lite längre period. Tyvärr blev jag sjuk under tiden jag var i Holland, jag kände mig kraftlös redan under de första tävlingarna och direkt efter andra tävlingen fick jag ont i halsen och kunde sedan inte starta i den sista. Förkylningen blev bara värre och värre och satt i under 2 veckor. Inte bästa uppladdningen inför SM.

 

Några dagar innan SM kunde jag i alla fall börja rulla lite lätt och 2 dagar innan kände jag mig frisk och bestämde mig för att starta både i tempot och linjet, tempot var mest för att väcka kroppen och den planen fungerade. Tempot gick som väntat inte bra, det blev en 13:e plats vilket efter omständigheterna får vara godkänt. I linjeloppet kände jag direkt att jag hade mer kraft och var glad att jag fått en genomkörare dagen innan.

 

I linjeloppet skulle vi köra tre varv på en bana som var 32km. Susanne Ljungskog, Karin Aune och Maria Östergren gick loss i den tunga Gesundabacken redan på första varvet. Jag var med i den jagande klungan på 10 personer och så såg det ut under en stor del av tävlingen. Vi fick stundvis till ett bra samarbete i gruppen och hade allt mellan 15 sek och 1,5 min på de tre i täten. På sista varvet attackerade Susanne och gick loss från de andra två och vi hämtade in dem när det återstod 5km av banan. Det skulle alltså bli en klungspurt om de två återstående medaljerna. Jag hamnade för långt ner i fältet när vi gick igenom den sista kurvan och hamnade på en 8:e plats. Jag är nöjd med loppet med tanke på att jag varit sjuk även om placeringen inte är något toppresultat.

 

SM tävlingarna har summerats ganska bra i Dalademokraten, ni hittar länkarna under artiklar.

 

I morgon flyger jag tillbaka till Italien för att direkt fortsätta till Frankrike. På måndag kör vi en tävling där innan La Grande Boucle Feminine (damernas Tour de France) börjar på tisdag. Det är en 5 dagars tävling så nu väntar alltså 6 tävlingsdagar på raken. Jag ser fram emot dessa tävlingar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)