Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Nissan Trailseeker i Tulbagh - sista tävlingen innan hemresa

2017-04-29

Vi blev inbjudna att sova över i Tulbagh där helgens tävling gick, i ett hus som Katie (som jag tävlade tillsammans med förra helgen) och hennes man och ett annat par hade hyrt över helgen. Det var förstås bättre att sova nära starten än att köra tidigt, även om det bara var 1,5 timmes bilresa till startplatsen. Men så här i efterhand så kanske det hade varit bättre att sova hemma då huset var fullt av myggor så ingen av oss sov under natten…

Vi förstod att det skulle bli en varm dag när det var 27 grader redan kl 07.00 när vi körde till starten, det blåste en varm vind och en stor brand hade brutit ut i den vackra dalen under natten.

Vi hade egen damstart idag och Vera Adrian skulle bli mitt tuffaste motstånd. Hon och jag kom loss från de andra tjejerna tidigt, och vi körde tillsammans länge. Jag försökte hela tiden vara först in på stigarna för att inte riskera att hon kom iväg och i uppförsbackarna försökte jag göra henne trött, men hon hängde i! Vera attackerade på toppen av en backe och satte hög fart utför och jag attackerade uppför nästa långa backe och fick lite lucka men hon var ikapp utför, och så höll vi på ett tag. Vid 3e vätskekontrollen (42km) stannade hon för att fylla på flaskor, i den här tävlingen finns regeln ”no outside assistance” vilket även betyder att man inte får ta langning. Jag hade precis börjat på min andra flaska så behövde inte stanna utan fortsatte. Detta gjorde att jag fick en lucka och i början när jag tittade bakåt såg jag henne, jag kämpade riktigt hårt och till slut såg jag henne inte längre. Jag fick slut på vätskan och då det måste varit närmare +40C så började det bli jobbigt. Jag gick in i en zon och bara stängde av alla känslor för att klara att köra uppför när benen gjorde ont, svetten rann i ansiktet och jag började bli yr i huvudet! Jag var otroligt glad och lättad av att se målet och höra att jag vann med ca 3,5 minuter!

Det var en rolig bana med mycket stigar och det var en hel del tuffa klättringar och värmen bidrog till att det var en av de tuffaste tävlingarna jag gjort på länge!

Craig körde otroligt bra, han vann sin åldersklass och var 10a totalt, han hade bara professionella cyklister framför sig!!

Nu ser jag fram emot första tävlingen i Sverige vilket är redan på lördag nästa helg! 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)