Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Ett steg tillbaka

2018-09-11

De sista veckorna innan SM och CykelVasan hade jag ganska ont i mitt ben och den smärtan jag körde CykelVasan med vill jag inte uppleva igen. Samtidigt så ville jag så otroligt gärna köra de två tävlingarna och ångrar inget i efterhand, speciellt inte eftersom det resulterade i att jag fick behålla mästartröjan. Jag körde inga mer hårda pass utan vilade mest efter CykelVasan och tog kontakt med Pär, en nära vän som också är sjukgymnast och han sa det som jag egentligen redan visste, jag hade gått på lite för hårt lite för fort och behövde sakta ner för att benet skulle bli bra igen. Det är svårt att balansera sådan här saker när det finns en väldigt stark vilja att göra något. Jag tyckte ju ändå att jag körde helt okej och kraften fanns där, det var bara den lilla detaljen att det gjorde ont vilket sög energin ur mig.

Jag och Craig packade bilen och åkte ner till Skåne för att hälsa på Pär och Malin. Jag och Malin körde tillsammans i Alriksson GoGreen på den tiden jag tävlade på landsväg och vi hade ändå pratat hela sommaren om att åka dit och hälsa på, så nu passade det bra. Pär gjorde ett ultraljud som visade en svullnad och irritation vid muskelfästet (operationsstället) och det enda som hjälper för att få det här bra är vila.

Det var ett tufft beslut att bestämma mig för att inte köra VM i långlopp som går i Italien till helgen. Ända sedan skadan har VM varit mitt stora mål och det som har motiverat mig att kämpa på, och kanske var det just det som fick mig att kämpa lite för mycket.

Pär lade upp ett bra program åt mig med lagom mycket träning både på cykeln och i gymmet så att jag gradvis stegrar belastningen och samtidigt ger benet tillräckligt med återhämtning. Jag är helt övertygad om att allt kommer att bli bra den här gången. Benet känns redan mycket bättre så här 4 veckor efter CykelVasan. 

Det har istället blivit mer tid för andra saker vilket också kan vara skönt ibland :-)

Bilen behövde tvättas :-)

Jag brukar alltid missa födelsedagskalas som är på helger, men nu fick jag vara med när Dominic fyllde 3 år :-)

Det är mycket äpplen i år, här plockas det för fullt hemma hos kusin Stefan.

När jag inte kunde köra Bockstensturen så fick Craig köra istället!

Målgång

Fin solnedgång hemma hos Malin och Jesper.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)