Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Delta Trap MTB i Franshoek

2012-04-23

Mountainbiking är verkligen populärt här i området och det startas nya tävlingar på nya banor hela tiden, det finns oändligt med bra grusvägar, backar och stigar!

 

I går var det en ny tävling på Solms Delta vingården på vägen mellan Stellenbosch och Fransheok. De hade gjort en bana på 20km där man kunde välja att köra 1, 2 eller 3 varv. De första 5km på varvet var på asfalt och resten av banan var grusväg, eller ibland sandväg, vilket gjorde att tävlingen skulle bli väldigt snabb.

 

Vi startade i en ganska stor klunga och de fösta 5km var klungkörning och så fort vi vek av på grusvägen så spräcktes fältet helt. Det var väldigt blåsigt så var viktigt att köra tillsammans med andra för att inte sitta i vinden för mycket. Första varvet var jag ca 150 meter bakom en grupp på 3 killar väldigt länge, lite irriterande, jag kom till slut ifatt dem på det lite mer tekniska partiet och lyckades köra med dem till och från resten av de 60 kilometerna.

 

Det blev en seger i Damklassen vilket jag var väldigt nöjd med, 5 minuter efter kom tvåan Leana De Jager från Bixhub in.

 

En av herrarna som jag hamnade med var min lagkompis för nästa veckas ”Joburg2c” det var första tävlingen vi har startat samtidigt i. Vi hade inte bestämt att vi skulle köra tillsammans utan det bara blev så. Det här är bra för nästa vecka, vi är alltså ganska jämna:-)

 

På fredag startar den 9 dagar långa MTB tävlingen från Johannesburg till Durban (Joburg = Johannesburg, 2 = to, c = sea (hav) ). Det kommer att bli min längsta etapptävling någonsin och jag ser verkligen fram emot det. Det är en lagtävling där man kör 2 i varje lag och vi kommer att köra i mixade kategorin. Etapperna är upp till 125 km per dag och jag har bara hört att det ska vara riktigt fina områden vi kör igenom. Vi kommer att bo i tält vid varje mål/startområde och tydligen långt ifrån civilisation, så det kommer att bli ett riktigt äventyr. Jag kommer inte att ha möjlighet att uppdatera hemsidan men om du vill kan du följa tävlingen på www.joburg2c.co.za vi är lag nummer 6 och vi heter ”Alluvia – Give me a chance mixed team1” Vi kör för välgörenhetsorganisationen Give me a chance.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)