Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Första segern för i år

2006-01-24

Nu är det dags för en liten uppdatering igen. Jag har haft 2 tunga träningsveckor sedan jag skrev sist och det känns i kroppen. Som avslutning på dessa veckor körde jag en tävling i söndag för att få ett riktigt hårt pass. Det var en League tävling och alltså endast tjejerna från Western Cape. Vi skulle som vanligt över lite bergspass, det finns inga platta tävlingar i det här området Den här gången hade de lagt målgången på toppen av det sista passet, så vi avslutade våra 85km med en 5 km klättring upp till mållinjen. I vanliga fall brukar det gå aningens saktare strax före målgång eftersom alla förbereder sig för spurt och ingen vill dra, här fanns inget utrymme för att vila och samla krafter till spurten, mina ben var ganska trötta men jag kände att jag ville ge allt så 100m innan mållinjen drog jag igång spurten och kom först till linjen! Kändes som att jag aldrig varit så trött i benen tidigare! Eftersom det var första League tävlingen för säsongen fick jag även sätta på mig den gula ledartröjan (se bild under fliken bilder). Faktiskt första gången jag har haft en gul ledartröja på mig, och det är ju aldrig fel:-). Det var ännu en gång skönt att få ett kvitto på att träningen går åt rätt håll. Nu ser jag fram emot en välbehövlig vilovecka!! Troligtvis kommer jag att köra en del tävlingar framöver, för att få hård träning och lite fart i benen.

 

I morgon kommer min kompis Malin ner hit, vi ska skriva ett projekt om en cykelklubb i kåkstaden utanför Stellenbosch. En vit kille som bor i kåkstaden, vilket inte är vanligt, driver cykelklubben för de svarta barnen helt med egna medel. Vi ska titta på hur han driver den och hjälpa till med att hitta sätt att utveckla klubben och göra det möjligt för de svarta barnen att nå sina drömmar om att bli bra cyklister. Det ska både bli kul och intressant. Senare under året kommer Deane och en av ungdomarna från klubben att komma till Falun för att se hur en klubb drivs i Sverige och för att delta i några tävlingar under Falu Bike Week.

 

Om två veckor får jag dessutom besök av min familj, det ska bli jättekul att visa dem runt, mamma och pappa har varit här tidigare men min bror Peter och hans döttrar Linn och Jessica har inte sett mitt paradis tidigare. Tyvärr kunde inte andra brodern Robert följa med, det får bli nästa gång!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)