Jennie Stenerhag

Senaste nytt

2:a på Söderhamns 3-dagars

2006-08-20

Att vila sig i form verkar fungera. Efter 3 dagars vila pga sjukdom åkte jag till Stockholm för att spendera några dagar med besökarna från Sydafrika, det blev ingen träning alls utan jag gav kroppen ordentligt med tid att bli av med förkylningen och att samla ny energi. Det kändes bra och jag bestämde mig för att tävla i Söderhamn i helgen, det var ett bra beslut, jag slutade på en andra plats sammanlagt.

 

Det var ett ovanligt stort startfält i damklassen, 21 tjejer, och några riktigt bra åkare. Helgen började med en prolog som Monica Holler vann, efter henne var vi 4 tjejer inom 2 sekunder, jag 5:a, så det var tätt. Lördagen inleddes med ett GP lopp, Alrikssons cycle team var 5 personer och körde bra som lag, de attackerade hela tiden så det blev ganska bra körning. Jag hade ett litet missöde som förbryllade publiken vid varvningen, jag kom för snävt i en kurva och hamnade ute i diket när vi hade 5 varv kvar, jag kom långt efter klungan men lyckades komma tillbaka, strax efter gjorde jag en attack och efter en stund anslöt Catrine Josefsson, vi var loss de sista 2,5 varven och kunde ohotat gå i mål 25 sek före klungan. Jag hade dragit mest under den här tiden och hela sista varvet så när Catrine gick om i spurten hade jag inte mycket att svara med. Jag tog dock över ledartröjan från Holler som nu låg 21 sekunder efter.

 

På kvällen blev det ett 12km långt tempolopp, här kändes det väldigt segt och jag var inte alls nöjd med åkningen även om placeringen (4:a) inte var så tokig, jag halkade ner till en 2:a plats i sammandraget.

 

På söndag morgon var det dags för linjeloppet. Jag hade 22 sek upp till Holler och Marie Lindberg låg 6 sek efter mig på en 3:e plats. Det märktes att Alrikssons, Maries lag, försökte se till att Marie gick om mig. När vi hade ca 10km kvar började Marie attackera, ingen annan var hotad av henne så jag var tvungen att gå på alla hennes attacker, vilket jag lyckades med. Jag var nöjd med dagen eftersom jag hade kört taktiskt bra och kunde behålla min andra plats. Det var ett tag sedan det kändes så här bra i benen, en skön känsla att veta att formen är tillbaka.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)