Jennie Stenerhag

Senaste nytt

York Timber Enduro helg

2013-09-21

Idag skulle jag egentligen åka iväg till Uniondale för att imorgon köra Karoo2coast, redan efter att jag bara kört den en gång så blev det en av mina favorittävlingar, kanske hade något att göra med att det blev en andra plats och att segern var inom räckhåll. Istället sitter jag hemma och håller på att friskna till efter en vecka med en hårtsittande förkylning. Den här uppdateringen kommer sent pga den…

 

Jag måste börja med att säga att ska ni flyga till Sydafrika så testa Emirates!! Jag har flygit British Airways mest och testat Swiss air, KLM, South African etc. Nu hittade jag en biljett för halva det normala priset och blev positivt överaskad av vilken bra service det var och kvaliteten på maten! Även om det troligtvis var på planet jag fick med mig förkylningen, jag hade nämligen en tjej bakom mig i 6 timmar som bara nös, hostade och snöt sig!

 

Jag kom ner till Sydafrika för att få uppleva några dagar med sol men senare också deras vinter som kan vara hemskt kall!!

 

Bara några dagar efter att jag anlänt flög jag till Johannesburg tillsammans med några andra elit cyklister. Vi var inbjudna till ett event i Sabie där vi skulle vara 17 ”proffs” samtidigt som det fanns 17 företag med 4 åkare var och vi skulle teamas upp med dem. Det var en lite annorlunda tävlingshelg. Fredagen började med en downhilltävling bara för oss ”proffs”. Det var kanske inte riktigt vad jag hade väntat mig, även om det påminde mig mycket om tiden som slalomåkare. Vi blev skjutsad upp till starten med bil och vi hade provåk, seedningsåk och sen tävlingsåket. Det var en bana på ca 8 minuter och pulsen gick i taket, så det var verkligen som att köra störtlopp, fast lite längre! Vi var bara 5 tjejer där och jag var ganska nöjd med att bli 3a eftersom de andra 2 håller på med sådant här rätt ofta.

Slutet på störtloppsbanan.

 

Tältet där vi vilade mellan åken:-)

 

På fredagskvällen var det en tyst auktion av oss, lagen skulle välja vem av oss de ville ha i sitt lag, visst var det lite nervöst, tänk om ingen skulle välja mig, eller om jag skulle vara lagets tredje eller till och med sista val… Jag hade tur och var första handsvalet för TF Design, ett företag från Stellenbosch där jag kände en av killarna, skulle bli kul att köra med folk hemifrån, då har man ialla fall något att prata om!

 

På lördagen var det en Enduro-tävling, det fungerar så att man bara blir tidtagen på vissa sträckor av banan, så vi skulle köra 60km och uppför kunde vi ta det hur lugnt som helst och stanna på alla vätskekontroller i lugnt och ro, men på nedförskörningarna så blev vi tidtagna. Vi hade en lång och trevlig dag där ute, och var iväg i ca 8 timmar!! Vi fick inga pallplatser så vet inte rikgit hur det gick:-)

Team TF Design: Ivan, Gerhard, Sarel, Gideon och jag 

Trötta efter målgång!!

 

På söndagen var det en 40km motionstävling på morgonen, vi körde alla i vår egen takt utan tävling, det var kul att köra här och ha tid att titta på utsikten, området omkring Sabie är otroligt vackert och vi pendlade mellan 1300-1700 meter över havet. Vi körde också några av de stigar vi körde igår, otroligt fina och roliga!

 

Efter motionstävlingen hade vi ”proffs” en uppvisningstävling igen, en cross country som var byggt runt en golfbana, så att det skulle vara publikvänligt. Från början skulle vi köra 6 varv och killarna 8, men de beslutade att vi skulle köra 1 varv och killarna 2, det kändes lättande samtidigt som 7,5 minuter fullt ös nog är jobbigare än 6 varv halvfort!! Eftersom jag hade 2 XC specialister och Ariane att köra emot så hade jag inte så höga förväntningar. Jag kom iväg som 3a genom stenpartiet och hade en lucka på ca 20-30 meter upp till de två första. Det var Samantha som är Sydafrikansk mästarinna i XC som låg först med Ariane på hjul. Ariane drog om i en lite längre backe och där kunde jag komma ikapp Sam och senare köra om henne där det gick lite utför. Jag tog i för kung och fosterland och lyckades bli 2a. Även om tävlingen var på skoj (fast dom gjorde det till allvar med ganska fina prispengar!) och den inte var så teknisk så tyckte jag och Ariane att det var lite roligt att den Schweiziska och den Svenska långloppsmästarinnan slog den Sydafrika cross country mästarinnan i ett cross country lopp;)

starten av cross country tävlingen:-)

 

Det var en rolig helg och ett stort tack till York Timber som annordnade allt och bjöd in oss ”proffs” och tog så väl hand om oss.

 

Tyvärr började jag känna något i halsen på vägen hem och i måndags var jag förkyld och det blev värre på tisdagen och sen gick det sakta sakta åt rätt håll, inte tillräckligt fort dock för att jag skulle hinna bli frisk till morgondagens tävling, så det får bli en helg hemma i soffan.

 

Igår upplevde jag nog det sämsta vädret jag någonsin sett här i Sydafrika med 8 grader på dagen, ösregn blandad med hagel och snö på bergen! Det är inte alltid sol i Afrika!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)