Jennie Stenerhag

Senaste nytt

2 segrar i helgen!

2009-02-23

I lördags var det dags att tävla igen. Det var en League tävling i Wellington, ca 30min från Stellenbosch. När klockan ringde 04.30 funderade jag som vanligt varför jag gör det här. Skillnaden på tävlingarna här och hemma är starttiderna. Tror inte att jag har kört en tävling i Sydafrika som startat efter kl 7!! Samtidigt så är det ju skönt efteråt när hela dagen är fri fastän jag redan har tävlat. I lördags var det bra eftersom jag behövde flyga till söndagens tävling.

 

Jag körde i den rosa ledartröjan och för första gången körde jag i min nya sponsors byxor. Redan i starten stack 3 tjejer iväg, de var från klubben som jag körde för i några veckor och jag hade lovat dem att tipsa dem om lite taktik under tävlingen så vi körde med radio. De andra i klungan tyckte nog att jag skulle jaga ikapp men det ville jag inte göra mot dem och ingen annan verkade heller intresserad, så de höll undan i 68 av de 95 km vi skulle köra. Sen var vi 5 som kom ikapp och det var vi 8 som kom till målet tillsammans. Jag kunde lätt ta den spurten och vinna tävlingen.

 

Sen var det en snabb dusch och packa om och iväg till flygplatsen. Söndagens tävling var i East London, ett nytt ställe för mig, fast det var inte så spännande… Det var en ”Alpha Pharm national seeding serie” tävling så många från min sponsor var där. Det är kul att träffa alla från företaget! Tyvärr var det inte så många bra tjejer på plats, vi var bara ca 20 som startade. Ett av lagen hade inte någon tjej med, tråkigt eftersom det är poäng i serien vi kör om. Banan var ganska enformig, vi klättrade uppåt bort från stan på en motorväg med en väldigt stark motvind, sen vände vi och så gott som flög tillbaka, det tog oss 1tim50min utåt och 1tim10min tillbaka! Efter bara 10 km hade vi ett bergspris och jag var helt säker på att jag tog det, jag var först över linjen även om det var tajt men vid prisutdelningen fick Anriette priset, irriterande men inte mycket att göra, det var bara 2 personer som stod och tittade där…

 

När vi kom till spurten var vi 6 tjejer, jag hade ingen bra position, låg jämsides med en annan tjej längst fram och väntade på att Anriette skulle dra igång och komma förbi mig men ingen drog igång så till slut drog jag igång spurten och såg ingen annan, vann ganska enkelt. Anriette sa efteråt att hon inte hade bra ben idag. Det känns bra att kunna ta henne i spurten eftersom hon vanligtvis är den bättre av oss. Antingen har jag blivit bättre eller så har hon tappat stinget:-)

 

Jag har tävlat 6 helger på raken nu, det har varit kul fast det tar på krafterna, samtidigt har jag tränat mycket eftersom det är min vinterträning så till helgen ska jag njuta av att inte tävla! På torsdag kommer mamma och pappa hit, det ska bli så kul att träffa dem igen, det var ju 4 månader sen sist. Pappa ska köra Argus som är om 2 veckor! Det blir en upplevelse för honom att köra tillsammans med 39000 andra cyklister! Och för mig är det den viktigaste tävlingen i Sydafrika. När jag körde Argus 2004 var det min absolut första landsvägstävling och sen har jag varit femma 2ggr så nu vill jag upp på pallen! Så håll tummarna söndagen den 8 mars!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)