Jennie Stenerhag

Senaste nytt

En torr och fin Lida Loop

2016-06-13

Det blev en campinghelg i helgen. Vi bestämde oss för att ta husbilen till Stockholm i lördags för att bo över vid Lida friluftsområde istället för att köra dit tidigt på söndag morgon som vi brukar göra. Vi var inte direkt ensamma om att bo där i husbil, det var fler än jag hade väntat mig. Jag och Craig körde delar av banan på lördag eftermiddag, den var torr och fin, så har jag aldrig sett den banan tidigare!

Damerna har fått egen start på den här tävlingen, något vi uppskattar väldigt mycket, det blir en helt annan tävling för oss och jag tycker det ska vara en självklarhet att vi får en tävling på lika villkor som herrarna. Jag fick en dålig start uppför backen men ganska snart satt jag längst fram och drog klungan, jag drog länge och till slut när jag tittade bak var det bara Åsa och Angelica som var med. Jag drog mesta delen av loop 1 men precis när vi gick in på den tekniska delen som tog oss till varvningen körde Angelica om, det gick fort på stenhällarna och jag letade hela tiden en plats att köra om igen men det var svårt. Till slut strax innan varvningen kom jag om och lyckades komma först in till Lida för att ta första spurtpriset. Vi hade nu tappat Åsa och det var bara Angelica och jag kvar. Ut på andra loopen började jag höra att Angelica var lite trött och inne på ett jobbigt stigparti körde jag på lite hårdare och tappade henne. Jag kunde lugnt ta andra spurtpriset och fick höra att jag var ca 2,5 minuter före när jag gick ut på sista loopen. Det kändes bra i benen. När jag hade 8 km kvar kom herrarna och körde förbi, de hade startat 20 minuter efter oss. Jag vann med 4 min 50 sek före Åsa som hade lyckats köra om Angelica mot slutet.

Jag hade verkligen en rolig helg eftersom då banan är skoj och det gick fort när den var torr och fin, jättekul att ha min hejarklack där igen, tack Ingrid för att du och barnen kom!! Sedan är det alltid lika kul att vara på en tävling när solen skiner och prata med alla glada cyklister! Tack mamma och pappa för att ni var med och servade mig och Craig så bra! Craig tyckte också att det var en kul tävling och han fick känna på hur hårda de svenska tävlingarna kan vara fast på ett annat sätt än i Sydafrika, här går det snabbt och grabbarna är otroligt starka!

Självklart delade vi ut Squirt lube provflaskor också, jag hoppas att de flesta fick dem vid nummerlappsutdelningen och att de flesta gillar vår produkt! 

Förberedelser:-)

 

Craig före start

 

Ner mot varvningen efter loop 2 

300 meter kvar och trötta ben 

Intervju med Oscar 

Två trötta cyklister 

Pallen med Åsa och Angelica 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)