Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Wines2Whales 2013

2013-11-12

I fredags var det dags för start i ännu en etapptävling, Wines2Whales, vi startar i vindistriktet och går i mål vid havet i Sydafrikas val-tätaste område och tävling är under val-säsongen. Det är en otroligt fin och välorganiserad tävling som är känd för att vara ett paradis för cyklister som gillar single tracks!! Varje år bygger dom nya stigar och det verkar som det bara blir bättre och bättre!

 

För första gången i en lag-etapp-tävling körde jag i damklassen tillsammans med en tjej från Oudtshoorn som är riktigt stark. Vi har ofta tidigare hamnat tillsammans i tävlingar så vi är ganska jämnstarka och det kändes riktigt kul att testa något nytt.

Före start

 

Dag 1 Lourensford till Oak Valley, 75km och 1600 meters klättring

Starten var ganska rörig eftersom alla som vanligt har lite för bråttom från början, som tur var gick det uppför redan efter 500 meter och fältet spreds ut ganska naturligt. Jag kände mig stark och vi kopplade greppet direkt om damtävlingen och lämnade våra konkurrenter bakom på en gång. Backen var 8 km lång och mot slutet gjorde det riktigt ont i benen. Jag fick kämpa hårt för att hänga med Yolande, hon var riktigt stark idag! Vi funkade väldigt bra ihop och jag tror att jag tog ut mig lite extra för att jag blev motiverad av hur stark hon var. Stigarna för dagen var steniga och tekniska, roligt! Vi lyckades hålla vår ledning och vann med ca 8 minuter över team BMC med Candice Neethling och Ashleigh Moffat och 19 minuter före Food lovers market med Hanlie Booyens och Sharon Laws.

 

 

Dag 2 Oak Valley till Oak Valley, 66 km och 1300 meters klättring

Det här var vad de kallade ”lek dagen”, det sades att det skulle vara 70% stig fast riktigt så mycket var det inte, men de stigar som vi körde var handbyggda och med 7 broar ca 4-6 meter över marken och riktigt häftiga att köra, det var så roliga stigar att jag ibland glömde bort hur jobbigt det var att köra. Vi hade fått en extra morot, någonstans på banan fanns en ”hot spot” med R5000 i pris till första herr och första damlag, men vi fick inte veta vart, så det var full gas från start, och det var en snabb start uppför! Yolande var om än ännu starkare idag och jag hade det jobbigt att hänga med, vi var ändå första damlag från start till mål, prispallen såg likadan ut som igår.

Några av broarna

Mellan pallar med vin...

Hot spot priset

 

Dag 3 Oak Valley till Onrus camping, 75km 1200 meters klättring

Sista dagen går ner till kusten så naturligt måste det vara mer ner än upp, vi började snabbt och de första 30km var i stort sett nedför med några små korta branta uppförsbackar på stig, det blev lite trafikstockning. Vi hade en ledning på ca 16 minuter så det enda vi var nervösa för var mekaniska problem. Allt gick bra och för tredje dagen på raken ledde vi från start till mål.

Start sista dagen

Målgång sista dagen

Pallen med Candice, Ashleigh, jag, Yolande, Hanlie och Sharon

 

Det var kul att köra tillsammans med Yolande och jag tror att vi kommer att köra fler tävlingar tillsammans i framtiden!

 

Ett stort tack till Isuzu SA som lät oss tävla för dem! 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)