Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Seger i Pinse cup, Danmark

2009-06-03

I helgen körde vi Pinse cup, en 3dagars tävling i Danmark. Det var jag och Hanna Larsson från Alriksson, vi åkte dit tillsammans med damjuniorlandslaget och Johanna och Elin från Örebro, vi hade en riktigt rolig helg med mycket skratt och framgångar! Startfältet bestod av 55 tjejer från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

 

Det började lite avvaktande och efter ca 8 km ville jag få fart på tävlingen och drog första attacken, sen kom det en hel del attacker och vi höll bra fart. Vi körde 2 varv på en 35 kilometers bana, vid varvningen var det 3 tjejer som hade en liten lucka, precis när vi gick ifatt dom kontrade jag och sa till Madde Olsson att hänga på eftersom jag vet att vi jobbar bra ihop, 3 tjejer anslöt snart och vi 5 jobbade bra, i en av backarna tappade vi 2, så till målet var det jag, Madde och en danska. Jag fick höra i radion att den här danskan var riktigt bra på att spurta så det blev lite rävspel på slutet, samtidigt visste vi att vi hade juniorvärldsmästarinnan på tempo (2008) jagandes ensam bara några sekunder bakom. På upploppet låg jag och Madde jämsides och jag hade danskan på mitt hjul, med 200m kvar drog jag igång spurten och lyckades hålla undan med ungefär en hjullängd till danskan som blev 2a. Vi var många i det svenska lägret som gillade rosa och jag blev rätt nöjd när jag såg att ledartröjan var rosa:-)

 

Andra dagen var en ganska platt etapp. Det blev en del små utbrytningar och vissa verkade ganska farliga, 2 gånger gick jag iväg ensam från klungan för att jaga ikapp utbrytarna men mot slutet visade det sig att ingen utbrytning skulle hålla utan det blev klungspurt till mål. Med 1km kvar attackerade en tyska, Hanna gick efter och jag på hennes hjul, hon gjorde ett superbra jobb då hon drog till 400 meters skylten och jag kunde gå om samtidigt som en danska kom upp jämsides med mig, det blev en tjat spurt och jag lyckades ta den med bara några decimeter och behålla ledningen i tävlingen.

 

Eftersom det inte var bonussekunder så var tävlingen fortfarande väldigt öppen inför sista etappen som innehöll en ganska rejäl backe som vi skulle uppför 3 gånger. De 3 första sammanlagt var på samma sekund så t.o.m. bara en lucka i spurten skulle kunna göra att jag förlorade tävlingen även om jag vunnit 2 etapper. Det började väldigt avvaktande den här dagen, en tyska gick loss och hade så mycket som 3,5 minuter på klungan utan att någon verkade intresserad. Till slut satte jag och några fler svenskor fart på tävlingen, Hanna, Johanna och Elin körde riktigt bra!! Vi tappade folk lite då och då och kom ifatt tyskan sista gången uppför backen då vi hade ca 8km kvar till mål. Vi var ca 10 tjejer kvar till spurten som drogs igång ganska tidigt av en en danska, jag spurtade ikapp och om henne men det var en aning för tidigt för att jag skulle hålla in i mål och blev passerad av 2 andra tjejer. Så det blev en 3e plats på etappen och seger totalt.

 

Det satt väldigt fint med en seger och skönt att känna att spurterna fungerade igen. Madde Olsson slutade 3a så vi var 2 svenskor på prispallen!

 

En rapport från en dansk cykelsida: http://www.feltet.dk/index.php?id_parent=1&id=28&id_nyhed=19730 

 

På måndag kväll sov jag en natt hos min kompis Annika i Göteborg som alltid ställer upp med husrum när jag passerar:-) och igår bar det av hemåt igen efter 2,5 vecka borta på min lilla turne. På vägen hem passade jag på att hälsa på min barndomskompis Malin som fick sin andra dotter när jag var i Italien. Lilla Elin var jättegullig och en kopia av sin storasyster:-)

 

Nu väntar några veckor med hård träning, det ser jag fram emot!

 

Martin, Johanna, Hanna och Elin

 

Prisutdelning etapp 1

 

I ledartröjan

 

 

Prisutdelningen etapp 2

 

Prisutdelning etapp 3

 

Totalseger!

 

Alla 15 som fick pris!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)