Jennie Stenerhag

Senaste nytt

DC - nytt rekord!

2014-11-23

Double Centruy är ett 202km långt lag-tempolopp där man startar i ett lag på 12 personer och 6 måste gå i mål som ett lag. Vi tävlade i den mixade kategorin där 3 tjejer och 3 killar måste gå i mål tillsammans. Det är alltid svårt att hitta starka tjejer och i år skulle jag för 3e gången köra för välgörenhetsorganisationen Give me a change och jag var ansvarig för att hitta starka tjejer. Det är också en avvägning som måste göras om man ska starta med 3 eller 4 tjejer, med 3 så finns det plats för en till kille som är starkare, fast då får inget hända någon av tjejerna. Med 4 tjejer har man ”råd” att tappa en om något skulle hända. När vi anmälde laget var vi 5 tjejer, 2 föll bort och vi tog in en ny och med 5 dagar kvar till tävling föll 2 till bort. I måndags kväll var vi bara 2 tjejer och inte fullt lag. Det blev återigen att ringa runt till alla tänkbara tjejer, det var inte många som inte redan var i ett lag, inte skulle köra en annan tävling och som var i form att köra 202km snabbt om bara några dagar….

Till slut hittade vi Kathrin, en tysk triathlet som är i Stellenbosch ofta, hon hade dock ingen landsvägscykel bara sin tempocykel vilket inte är tillåtet i den här tävlingen. Vi hyrde en cykel åt henne från iRide Africa och hon fick ialla fall några dagar på sig att testa den.

Då tjejer hade fallit bort så tog vi även in killar sista veckan, så med en handfull med sista minuten ändringar stod vi på startlinjen i lite olika kläder då tröjbeställningen var gjord till laget vi hade för några veckor sedan och storlekarna passade inte längre…

Det laget som skulle bli hårdaste motståndet var Complete Cyclist och de startade 30 sekunder bakom oss och de kom snart ifatt oss, vi behöll  lugnet då vi vet att den här tävlingen vinns de sista 50 kilometrarna. Vi satt på ett avstånd bakom så att vi hela tiden såg dem och vi kunde se att de körde hårt i första långa backen. Vi körde förbi och ifrån dem i första nedförsbacken men snart var de ikapp och körde förbi, än en gång körde de på hårt uppför och vi körde om dem utför. Vid första vätskekontrollen efter 115km var båda lagen tillsammans.

Nytt från förra året var att det är ett depåstopp där tiden stannar när vi åker in i depån och startar igen när vi åker ut och vi har 30 minuter som vi får stanna, skulle vi stanna längre än 30min så startas klockan igen efter 30. Vi stod bredvid Complete Cyclist och när de bestämde sig för att köra igen väntade vi lite extra, vi ville inte köra nära dem utan göra vårat eget lopp. Vi körde på hårt och killarna i laget var superstarka! Det fanns ett till depåstopp (nytt för i år) och när vi kom dit var Complete cyclist där, vårat back up team trodde att vi hade tagit in lite tid på dem. Vi lämnade depån innan dem och körde riktigt hårt för att de inte skulle komma ikapp. De sista 20 kilometrarna har 3 branta backar och det är där man kan tjäna mycket tid om man har lite energi kvar. Konny Looser var vår starkaste kille och han hjälpte tjejerna otroligt bra och gjorde så att vi kunde behålla en hög fart.

Vi vann tävlingen på en ny rekordtid för mixat lag på 5 timmar 28 minuter, 5 minuter snabbare än Complete Cyclist.

Alla i laget körde riktigt bra!!! Tack till Sure Global Travel för sponsringen av laget och ett stort tack till Kelly, Kathrin, Konny, Delarey, Hannes, Dylan, Waylon, Theo, Declan, Andreas och Timo, det var det starkaste laget jag någonsin kört DC med och om jag inte räknar fel så var det min 9e gång jag kör den här tävlingen!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)