Jennie Stenerhag

Senaste nytt

SM Guld!

2013-08-25

I onsdags satte jag mig i bilen och åkte ner till Hässleholm, dels för att hälsa på Malin och dels för att hinna träna lite på banan inför Långlopps-SM. Jag hade ju kört förra året fast det var bra att färska upp minnet eftersom det är en teknisk bana. På torsdagen fick jag bra guidning på banan av tävlingsledare Tony, tack så mycket! Det blev en sväng till på lördagen, så det kändes bra att jag hade koll på vart de svåra partierna fanns.

 

Jag var lite nervös innan start för om det var någon tävling jag ville vinna den här säsongen så var det denna och det har varit målet under sommaren. Tyvärr har jag ju inte kunnat följa planen pga skadan för 4 veckor sedan, så var lite osäker på vad jag kunde göra.  Som tur var så var smärtan äntligen helt borta så skulle kroppen svara så kunde det gå vägen:-)

 

Vi drog iväg i ganska behagligt tempo uppför första grusbacken och in på första stigen blev det ett långt led, Angelica kom iväg några cyklister framför mig och jag körde om henne första gången vi körde över det tunga åkerpartiet vid varvningen. Jag fick en liten lucka men snart kom både hon och Emmy ikapp och vi 3 hade mer eller mindre sällskap i de första 24 kilometrarna. Vi hade några killar med oss vilket gjorde det svårt för någon att bryta sig loss, men när vi kom förbi första langningen och jag såg att Åsa inte var långt efter oss och jag kände att vi inte körde tillräckligt fort drog jag upp tempot i en uppförsbacke och Angelica släppte. Emmy och jag fortsatte tillsammans förbi nästa varvning. Det fanns ett riktigt tekniskt parti som jag inte klarade av att köra, vilket Emmy gjorde, hon fick en lucka på ca 200 meter på mig där vilket hon höll ett tag, till slut tog jag mig ikapp och kände att hon verkade lite trött. Så när vi kom till dagens brantaste backe gick jag om och la i en extra växel och kunde köra ifrån, jag fick snabbt en lucka på närmare 2 minuter.

 

Jag blev ordentligt trött på slutet och var nog lite nervös ända in på mållinjen och vågade inte känna mig säker på vinsten förrän jag (helt färdig) passerade över mållinjen som Svensk Mästarinna i långlopp! Det var en sån otroligt skön känsla! Den där tröjan var efterlängtad! 

 

Tack så enormt mycket Malin och Pär för langning, tidrapporter och fotografering! Det är inte ofta jag har en sån otroligt engagerad stab med mig;) Och även tack för husrum senaste veckan!! Det var guld värt ;)

 

Så visst känns det lite kul att nu ha vunnit SM i både MTB (långlopp) och LVG.

 

Så här såg det ut i bilder, tack Pär - mästarfotografen!

Perfekt langning!!!

Var helt helt färdig efter målgång;)

Den sköna känslan på prispallen!

 

 

Antal kommentarer: 1

2013-08-26 07:38:17 - JAN LILJERT, E-postadressen är dold

STORT GRATTIS TILL SM GULDET!

JAN
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)