Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Amashova

2010-10-18

Oj, vilken helg det har varit! Kul, jobbig och spännande:-) Jag och Cathy skulle åka till Durban för att köra Amashova, jag vann den förra året så jag var laddad att försöka försvara titeln! Starten går i Pietermaritzburg och målet är i Durban och tävlingen går de 10 milen däremellan. Eftersom man alltid startar så tidigt i det här landet så är alltid frågan om man ska bo vid starten eller vid målet, sakerna måste ju transporteras och när man inte har service runt omkring sig så kan det bli lite lätt komplicerat… Jag är väldigt tacksam för min sponsor här nere, dom har kontor överallt så personalen i Durban och Pietermaritzburg blev väldigt involverade i att hjälpa oss. Vi har tagit hela helgen i olika steg eftersom vi inte varit helt säkra vad som skulle hända härnäst, vi fick verkligen öva på att lita på att allt skulle ordna sig.

 

Vi landade på flygplatsen och Sagren (jobbar på Alpha Pharm i Durban) kom och hämtade oss, börjar med att vi åker en liten golfbil till parkeringen och min cykel flyger av…!! Han skjutsar oss in till den nya fotbollsstadion i Durban, där man ska hämta nummerlapparna samtidigt som det är en stor rugby match, kanske inte så himla bra planering från organisationen… Sen skjutsar han oss till Pitermaritzburg där vi ska bo i Christas (jobbar på Alpha pharm i Pietermaritzburg) hus, hon själv har åkt bort över helgen så hon har fått sina grannar till att hjälpa oss. Så Denise (granne nr 1) har nyckel och släpper in oss och hon har också handlat mat åt oss som står på bordet, tur var det för just som vi kom fram började det regna så vi satt i huset hela dagen från kl 14.30!! Utan TV…. Så klockan 20.30 sov vi!

 

Kl 05.00 hämtade Tony (granne nr 2) upp oss och skjutsar oss till starten, där vi träffar Ed (kille från Kapstaden) och ger vår packning till hans föräldrar som ska se tävlingen och sen åka till målet. Sen vidare för att hitta de andra lagen för att ge hjul ifall det blir punka, fast bara ett hjul för när jag tog ur tävlingshjulet ur väskan så var det punktering och jag hade ingen möjlighet att byta tubdäck…

 

Efter tävlingen (som var klar kl 10) träffade vi Arno (kompis till Cathy) som kunde ha vår packning i sin bil medans vi väntade på prisutdelningen, sen satt vi med all packning på en restaurang till Sagren kom och hämtade oss och skjutsade oss till flygplatsen. Eftersom vi inte hade någonstans att ta vägen så åkte vi till flygplatsen, var där kl 15 och satt där tills flyget gick kl 19.45. Ganska meckigt för bara en tävling fast det har ändå varit kul och om jag inte kände Cathy innan så gör jag det nu:-)!

 

Själva tävlingen blev en liten besvikelse, det kändes helt ok under loppet, lite attacker och så fast det var sen samlat till målet. Jag visste var målet var och låg bra positionerad med ca 1,5km kvar, tyckte nog att dom andra drog lite väl hårt så tidigt, tills jag förstod att dom spurtade för en banderoll som nog skulle vara kilometer märket, fast det fanns ingen flagga och det stod folk där så det såg verkligen ut som målet. Så när vi går över den linjen och alla slutar trampa som om vi var i mål så blev jag också osäker. En tjej drar iväg och jag efter henne, fast sen kom alla på mitt hjul och jag hade förstås inget kvar när dom kickar med 150m kvar, så vet inte ens placeringen. Besviken eftersom jag helt enkelt skulle fortsatt när dom andra stannade av, alltid lätt att vara efterklok.

 

Idag har jag bokat tid för en ögonlaser, nästa vecka ska jag förhoppningsvis använda linser för sista gången, spännande!!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)