Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Gravel Travel - deltävling i cupen

2013-05-12

Precis en vecka efter en 9 dagars etapptävling trodde jag inte att mina ben skulle vilja trampa en cykel fort igen. Jag hade lite svårt att bestämma mig om jag skulle köra Gravel Travel som är en deltävling i Sydafrikanska långloppscupen och bara 35 minuter ifrån mitt hem och som går i mitt favoritområde! Eftersom de här faktorerna vägde ganska starkt så bestämde jag mig i fredags för att köra, helt utan förväntningar eftersom jag inte hade en aning om hur långt jag kommit i återhämtningsprocessen efter Joburg2c.

 

Det var ett ganska starkt startfält på damsidan och i cuptävlingar har vi egen start, det är lite annorlunda emot att starta blandat med herrarna. Det gick ganska avvaktande från början tills vi kom till den första riktiga backen efter ca 3-4 km. Mariska Strauss satte fart och jag bet mig fast tillsammans med Robyn De Groot, på toppen såg vi ingen annan och det skulle bli vi som gjorde upp om pallplatserna. Mariska är egentligen cross country cyklist så en liten fördel hade hon på den här banan som är väldigt teknisk för att vara ett långlopp, en gissning är att ca 60% av banan är på tekniska stigar. Mariska kom iväg på stigarna och jag och Robyn jobbade tillsammans för att komma ikapp henne, sen kom hon iväg igen och vi jagade ikapp igen och så vidare. Till slut efter 40 kilometer kom hon iväg för gott. Jag och Robyn körde tillsammans resten av tävlingen. Vi gav nog upp jagandet lite vilket var dumt för vi var endast 1 minut efter Mariska i mål.

 

Med ca 2km till mål skruvades tävlingsinstinkten upp och jag la mig först eftersom jag visste att det var en del kurvor innan vi kom in mot målet och jag såg att jag tog kurvor bättre än Robyn, hon jagade dock tillbaka efter varje kurva och när vi kom till nedförsbacken inför sista svängen 500 meter före mål var hon precis på mitt hjul! Det fanns ingen annan taktik att ta till än att ta kurvan först och ge allt! Det var länge sen jag spurtade i en tävling och jag vet inte om en 500 meters fartökning kan kallas spurt, jag gav precis allt jag hade kvar i benen och lyckades ta 2a platsen bara någon meter före Robyn!

 

Det var min första pallplats i en Sydafrikansk cup-tävling, så jag var verkligen glad att jag tog beslutet att tävla!

 

Nu blir det till att vila några dagar igen innan jag på torsdag står på startlinjen i Sydafrikas största 3 dagars tävling, Sani2C!

 

Försöker se hur banan går, verkar lite bekymrad;)

 

Prispallen med Cathrine, Robyn, Mariska, jag och Samatha

 

Vann min ålderklass också:-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)