Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Meerendal - första deltävlingen i SA serien 2016

2016-01-31

Igår var det första deltävlingen i den Sydafrikanska långloppscupen 2016, precis som förra året gick den vid Meerendal wine estate i Durbanville och precis som förra året var Esther Süss här på träningsläger och det skulle troligtvis igen stå mellan henne, Ariane, Robyn och mig. Och så blev det. Robyn mådde inte så bra på morgonen så hon skulle inte ta i för fullt.

Vi startade kl 6.40 vilket vi var tacksamma över då det för tillfället är fruktansvärt varmt här! Redan efter ca 5-10min började vi klättringen uppför ”Stair way to heaven”, jag kunde se hur Esther och Ariane försökte köra först för att få bästa spår och det gjorde det svårt för mig att få en bra linje, så jag bestämde mig för att gå fram först för att få bättre spår. Jag körde på och märkte att jag bara hade Esther med mig, det var en ovanlig upplevelse att köra ifrån Ariane i en lång klättring, det har jag aldrig gjort tidigare. Det var tidigt i tävlingen och vi gick inte för fullt så snart var Ariane och Robyn ikapp och en liten stund senare var några fler tjejer med oss också. Inne på ett långt stigparti låg jag framme och drog, kanske tog för mycket vind men kände mig stark och ibland är det lättare att ligga först på en stig för att se vad som kommer och kunna välja sitt eget spår. Det blev inte någon riktig fart på tävlingen då ingen riktigt verkade vilja dra så strax efter andra vätskekontrollen hade vi dagens längsta klättring och återigen gick jag längst fram och tryckte lite extra. Ännu en gång var det bara Esther som hängde med! Nedför på andra sidan öppnade jag en lucka till henne men det var för mycket kvar av banan för att hålla undan ensam, när hon var ikapp samarbetade vi bra. Strax innan sista långa klättringen kunde vi se Ariane och Robyn närma sig så det var bra att klättringen kom och vi kunde öka luckan lite igen. Vi hade en kortare klättring några kilometer innan mål och jag började känna mig trött, Esther fick en lucka på några sekunder som jag sedan inte kunde ta ikapp.

Jag har fortfarande inte sett några tider men när jag svängde in på upploppet gick Esther över linjen, så det var bara några hundra meter som skiljde oss åt. Det hade suttit himla fint med en vinst men jag är otroligt nöjd med att ha varit så nära Esther Süss som är en av världens bästa långloppscyklister och att komma i mål före Ariane som också är en av världens bästa! 

Pallen:-)

Uppvärmning

Precis efter mål

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)