Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Uppdatering från Italien

2006-04-26

Efter ett långt uppehåll kommer nu en uppdatering från Italien. Jag har inte haft tillgång till Internet så att jag har kunnat uppdatera tidigare, så en del har hunnit hända sen sist.

 

Träningen går framåt hela tiden och det visar sig på tävlingarna. Det har gått bättre och bättre för varje tävling som jag kört här nere. Efter att jag senast skrev så körde vi tävlingen i Schweiz och det gick bra, laget vann och jag kom i mål i första klungan på en 14:e plats. I söndags var vi i Frankrike och körde en mindre tävling, även här vann mitt lag och det blev en 6:e plats för mig. Igår var det en UCI tävling, vilket betyder att det är en internationell tävling där man kan samla rankingpoäng, här i Italien. Det var 145 tjejer på startlinjen och en helt platt bana, vilket betydde att det skulle gå snabbt! Jag kände mig mer bekväm i en så stor klunga nu än vad jag gjort tidigare så det känns att jag börjar få lite erfarenhet av det här. Jag kände att jag hängde med hela tiden även om vi snittade 41km/h under de 12 milen som vi körde. Det blev till slut en klungspurt bland ca 30 tjejer, för mig blev det en 21:a plats och mitt hittills bästa resultat i en större internationell tävling.

 

Nu kan jag äntligen säga att jag är proffscyklist på riktigt, vilket känns ganska bra. Jag har fått en plats i laget och planen är att jag ska köra La Boucle feminin i slutet av juni, det sägs att det är damernas tour de france. Som det ser ut nu så blir det alltså en sommar i Italien för min del. I juni blir det dock 3 veckor hemma i Sverige över SM och midsommar.

 

Vädret har blivit riktigt härligt här nere, det är vår och mellan 20-25 grader på dagarna, perfekt för cykling. Det börjar gå lite bättre med språket, även om det är svårt så kan jag i alla fall göra mig förstådd och förstå en del vad folk pratar om:-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)