Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Lida Loop i leran

2013-06-10

Regnet öste ner på vägen mellan Falun och Stockholm, fast ibland sken solen också, så det var en blandning av hopp och förtvivlan inför dagens tävling! Det var uppehåll när vi kom fram så det kändes bra!!

 

Lida Loop har en tuff start på banan, rakt upp för en liten brant slalombacke och man får känna att man lever direkt. Sen går fältet in på en smal kurvig grusväg och det gäller att komma iväg bra. Jag såg Emmy strax framför mig och efter ett tag körde jag om Angelica, jag visste inte att hon var framför. En bit senare körde hon om mig och jag låg strax bakom ganska länge, vi såg Emmy lite då och då.

 

Det började regna och när vi kom in på de hala stenhällarna och alla rötter började jag halka omkring och fick koncentrera mig mer på att ta mig fram än att ta i och köra fort! Jag tappade de andra två och vid första varvningen var jag redan 1,5 minut efter Angelica och strax under minuten efter Emmy. Andra loopen var väldigt teknisk och det hade börjat åska och blixtra och regnade rejält, det var bara lera överallt och en gång trodde jag blixten skulle slå ner precis där vi cyklade, var ordentliga knallar!! Jag tappade mycket till de andra på den här tekniska och halkiga delen av banan, hade den varit torr hade jag gillat den bättre! Jag blev lite förvånad när jag på ett ställe sjönk ner i ett ler-hål med halva cykeln och fick dra upp den ur gyttjan!:-)

 

Sista slingan var mer åkbar och där kände jag att jag kom igång lite mer och hade krafter kvar på slutet, jag körde om många av killarna som kört om mig på stigarna. Jag behöver nog ut och träna i lera lite mer, det regnar för lite i Sydafrika:-)

 

Det blev ialla fall en till pallplats efter Angelica som vann före Emmy.

 

Nu blir det några veckors hårdträning inför långlopps-VM i Österrike den 29e Juni!!

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)